Hot News
 Un destin vegheat de Sirius și Vega – Liudmila Gurcenko. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
14/11
Filmul lui Koncialovski despre împușcarea muncitorilor din Novocerkassk a fost nominalizat la Oscar
14/11

Gherman Gref: SUA și-au epuizat, practic, resursa de sancțiuni împotriva Rusiei

Președindele celei mari bănci din Rusia, ”Sberbank”, Gherman Gref/ Foto: TASS

Sub mandatul președinților Barack Obama și Donald Trump, administrațiile americane au introdus atâtea sancțiuni împotriva Rusiei, încât această ”resursă” aproape că s-a epuizat, iar demersurile ulterioare în această direcție sunt sortite să provoace un dezechilibru, care nu este în avantajul nimănui, este de părere șeful Sberbank, Gherman Gref, scrie agenția Interfax.

În opinia lui, noua administrație va încerca, la rândul ei, să introducă sancțiuni. ”Sincer vorbind, deocamdată nu putem anticipa ce fel de pachet de sancțiuni ar putea fi”, a adăugat Gref.

”Următoarele sancțiuni ar putea fi extrem de radicale, ceea ce poate conduce la un dezechilibru considerabil în relațiile mondiale”, a apreciat șeful Sberbank, apreciind că este puțin probabil ca cineva să fie interesat de un astfel de scenariu.

Declarația lui Gref vine în contextul în care agenția americană Bloomberg a anunțat, citând surse, că parlamentarii americani au convenit să includă sancțiuni suplimentare împotriva gazoductului ”Nord Stream-2” în proiectul de buget al Apărării, ce trebuie adoptat până la sfârșitul anului.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092