Hot News
MAE rus, despre retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
22/11
Aleksandr Dînkin: Care sunt problemele pe care trebuie să le rezolve Joe Biden
23/11

Patinoar, cort, sanatoriu. Cum arată spitalele Covid în Rusia. Reportaj foto

Foto: Reuters

Rusia dispune, în prezent, de peste 286.000 de paturi pentru bolnavii de Covid-19. Pentru a îngriji cât mai mulți pacienți, în regiunile țării au fost deschise spitale provizorii și puncte de observație și monitorizare. Cum luptă medicii și pacienții împotriva noului coronavirus, într-un fotoreportaj al agenției TASS

Medicii supraveghează blocurile unui spital provizoriu amenajat în ”Palatul de Gheață Krîlațkoe”. Din tribune se vede cum arena principală este ocupată, acum, nu de patinoar, ca de obicei, ci de paturi și echipamente medicale, locul patinatorilor fiind luat de medici, de personalul medical și de cei care se ocupă cu dezinfecția.

Camerele spitalului din ”Krîlațkoe”. Palatul de gheață a fost reutilat și, la începutul lunii octombrie, a fost deschis pentru a primi persoanele infectate cu Covid-19. În total, aici există 1300 de paturi de spital și 42 pentru terapie intensivă.

Un lucrător medical dezinfectează cărucioarele pentru distribuirea caserolelor cu măncare.

Ședință de gimnastică respiratorie Tai Chi pentru pacienții spitalului din ”Krîlațkoe”. Pe lângă aceste lecții, tot aici, au fost organizate zone de odihnă, unde există canapele și televizoare. Filmele sunt difuzate și pe un ecran uriaș, chiar în Palatul de Gheață – este adevărat, fără sonor (pot fi urmărite comedii cu Charlie Chaplin). Rețeaua de Wi-Fi este gratuită, iar departamentul pentru protecție socială oferă pacienților 400 de tablete.

Spitalul de rezervă din Kommunarka, un cartier nou de la marginea Moscovei. Aici funcționează cel mai mare bloc de terapie intensivă din țară, cu 330 de paturi. Lucrările de construcție au început în luna aprilie, unitatea fiind dată în funcțiune în octombrie. Prin urmare, numărul total de locuri al spitalului din Kommunarka depășește 2000 de paturi, ceea ce a permis ca, în noiembrie, să fie internat un număr record de pacienți. Zilnic, în Capitala rusă se internează, cu Covid-19, mai mult de 1000 de persoane cu simptomatologie specifică bolii provocate de noul coronavirus. Pe teritoriul celor 16 spitale orășenești au fost desfășurate în jur de 50 de unități medicale mobile.

Un medic pe coridorul spitalului instalat pe teritoriul parcului ”Patriot”. În total, în Podmoskovie funcționează, în prezent, două mari spitale: în centrul comercial ”Moi Mall”, cu 2200 de locuri și ”Patriot”, cu 1400 de paturi. Se are în vedere amenajarea și unei a treia astfel de unități spitalicești, în Krokus Ekspo”. În primăvară, în timpul primului val al pandemiei de Covid-19, aceste spitale provizorii aproape că nu au fost folosite. Acum însă, ele s-au deschis din cauza evoluției îngrijorătoare a situației epidemiologice.

Medicii se consultă. În total, pentru tratarea și îngrijirea pacienților din spitalul amenajat în parcul ”Patriot” vor fi cooptați 700 de medici, potrivit guvernatorului Regiunii Moscova, Andrei Vorobiov.

Un lucrător medical pregătește recipientele cu mâncare pentru pacienți.

Livrarea alimentelor pentru pacienții cu Covid-19 la observatorul din Sokolniki, Moscova. Aici sunt aduși pacienții cu o formă ușoară de Covid, cei care încalcă carantina și cei care nu pot să se autoizoleze acasă.

Secția de primiri a spitalului provizoriu din Sokolniki, Moscova. Pe lângă spitalul de rezervă din Kommunarka, în capitală funcționează alte patru asemenea mari centre. Pe teritoriul lor pot fi tratați concomitent peste 6000 de oameni, din care 159 în corturile de terapie intensivă. Acest lucru permite spitalelor să nu se reprofileze, ci să continue să acorde asistența medicală corespunzătoare.

Sanatoriul ”Priboi” din Crimeea a fost temporar transformat în spital suport Covid și primește deja pacienți cu coronavirus.

Medicii efectuează procedurile necesare în spitalul de rezervă din Crimeea, Evpatoria.

Militari descarcă un camion cu aparatură medicală pentru spitalul suport covid din Hakasia, sudul Siberiei Centrale.

Montarea unuia dintre corturile spitalului provizoriu al Ministerului Apărării al Rusiei din Hakasia, conceput pentru 100 de paturi. Situația epidemiologică provocată de răspândirea noului virus este, în această regiune, una dintre cele mai dificile din țară. Potrivit Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), în ultima lună nivelul de îmbolnăvire a crescut aici de patru ori.

Ambulanțe la intrarea în spitalul provizoriu organizat la VDNH (Expoziția Realizărilor Economiei Naționale, n.r.), Moscova.

Așa arată, în interior, spitalul din Sokolniki, Moscova.

Set de obiecte de igienă pentru pacienții infectați cu Covid-19 în spitalul provizoriu de pe șoseaua ”Kașirskoe”, din Moscova.

 

Pacienți în Centrul de observare și monitorizare din ”Sokolniki”, Moscova. Cinci astfel de centre au fost organizare în Moscova pentru persoane asimptomatice sau cu forme ușoare de Covid-19. Unul dintre ele, cel din Țarițîno, primește copii cu invalidități, dacă părinții, internați cu Covid, nu au cui să-și încredințeze copiii pe durata spitalizării. Pacienții își aduc de acasă telefoane, tablete, laptopuri, cărți, cosmetice și alte obiecte personale, iar copiii, jucăriile preferate.

O ambulanță ieșind din spitalul provizoriu amenajat în centrul comercial auto ”Moskva”.

Foto: TASS, Reuters și agenția ”Moscovs”

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089