Hot News
Expert: Ciparea oamenilor, prin vaccin, este imposibilă
26/11
Kosaciov: Rusia are toate instrumentele pentru a-și apăra granițele
27/11

În Marea Britanie, s-a vorbit despre pericolul celui de-al treilea război mondial, din cauza distrugătorului „John McCain”

Distrugătorul infractor ”John McCain”, în vizorul navei antisubmarin ”Admiral Vinogradov”/ Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

După ce nava rusească a alungat distrugătorul american ”John McCain”, care, potrivit Moscovei, a încălcat granița rusă din Golful Petru Cel Mare (zona Pacificului), pericolul unui al treilea război mondial a crescut. Această opinie a fost exprimată de jurnalistul britanic Paul Withers în articolul său pentru tabloidul Daily Express, publicat miercuri, 25 noiembrie.

El a subliniat că, în ultimele două zile, două distrugătoare ale US Navy au fost implicate în incidente. La 23 noiembrie, în Marea Neagră a intrat distrugătorul ”Donald Cook”, ale cărei manevre s-au desfășurat în cadrul operațiunii NATO ”Atlantic Resolve”.

”Pericolul celui de-al treilea război mondial a crescut din nou, după ce o navă de război rusească a alungat un distrugător american, care, așa cum asigură Moscova, a încălcat granița rusă din Golful Petru Cel Mare”, consemnează publicația, citându-l pe Withers.

La 24 noiembrie, ”John McCain” a intrat în apele Golfului Petru cel Mare din Marea Japoniei. Încălcarea frontierei ruse de către nava americană a fost oprită de marea navă antisubmarin ”Admiral Vinogradov”. S-a precizat că distrugătorul a trecut cu 2 km dincolo de linia de frontieră.

Militarii ruși au avertizat partea americană cu privire la disponibilitatea lor pentru o manevră de lovitură de berbec. După aceea, distrugătorul Marinei americane a plecat în ape neutre.

Fostul comandant al Flotei Mării Negre, amiralul Vladimir Komoedov, a calificat încălcarea frontierei rusești ca fiind o grosolănie. Potrivit acestuia, în acest fel, americanii încearcă să ”gâdile nervii” militarilor ruși.

În același timp, reprezentanții US Navy au declarat că distrugătorul care a intrat în apele teritoriale ale Rusiei nu a fost ”alungat” de pe teritoriul niciunei țări. Americanii au subliniat că nava efectua o ”operațiune de asigurare a libertății de navigație în Golf” și, de asemenea, că Washingtonul nu este de acord cu afirmațiile Moscovei conform cărora Golful Petru cel Mare este un ”golf istoric”, în conformitate cu dreptul internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208