Hot News
În Marea Britanie, s-a vorbit despre pericolul celui de-al treilea război mondial, din cauza distrugătorului „John McCain”
26/11
Lavrov, avertisment privind riscul unui haos cibernetic în lume
27/11

Kosaciov: Rusia are toate instrumentele pentru a-și apăra granițele

Senatorul Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Rusia nu acceptă metodele folosite de Statele Unite pentru a-și ”flutura drapelul” și va recurge la toate instrumentele legale și de forță pentru a-și apăra granițele, a declarat senatorul Konstantin Kosaciov, șeful Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, comentând incidentul din Golful Petru Cel Mare cu distrugătorul american ”John McCain”, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

 În opinia senatorului, intrarea ilegală a navei în apele teritoriale ale Rusiei reprezintă ”o demonstrație de forță, o demonstrație a lipsei de respect față de dreptul internațional și față de acordurile convenite în acest domeniu”. Kosaciov crede că, astfel, Washingtonul vrea să ”fluture drapelul” și să arate ”cine este șeful aici”.

Rusia, a subliniat politicianul, nu recunoaște astfel de metode și își va apăra interesele. ”Pentru aceasta, avem și instrumente legale, și politice, și de forță, care au și fost, de astfel, demonstrate pentru a ne proteja interesele naționale”, a declarat parlamentarul.

Kosaciov a amintit, de asemenea, că granițele Rusiei din apele Golfului Petru Cel Mare sunt consfințite în Convenția Națiunilor Unite asupra Dreptului Mării din 1982, Statele Unite fiind singura mare putere maritimă ce nu recunoaște acest document.

În același timp, navele americane efectuează provocări asemănătoare și în privința altor țări. China, spre exemplu, își exprimă periodic protestul față de acțiunile Marinei Militare americane din apele pe care le consideră ale sale, a adăugat Kosaciov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114