Hot News
Arta populară rusă: Hohloma
28/11
Revista ”Semne alese”: Poetul și ziaristul rus Vyacheslav Samoshkin: ”România este viața mea!” Interviul video
29/11

Ministerul Apărării: Declarațiile colegilor germani despre Rusia nu contribuie la consolidarea securității în Europa

Moscova. Clădirea Ministerului Apărării al Rusiei/ Foto: TASS

Declarația șefului ministerului german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, referitoare la un dialog cu Rusia, purtat ”de pe poziție de forță”, nu contribuie la consolidarea securității în Europa, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov, citat de agenția TASS.

”Doamna Annegret Kramp-Karrenbauer a ocupat recent fotoliul de șef al Departamentului apărării al Germaniei. Dar, ca și predecesoarea sa, ea demonstrează o incapacitate de a propune ceva semnificativ pentru consolidarea reală a securității în Europa”, a spus oficialul rus.

Konașenkov a amintit că, în urmă cu câteva zile, șefa Ministerului Apărării al Germaniei a cerut, vorbind în Bundestag, ca negocierile cu Rusia privind dezarmarea să fie purtate ”de pe poziție de forță”. Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului rus, instituția pe care o reprezintă nu s-a grăbit cu răspunsul, în speranța că ”politicienii cu mintea la cap din Germania îl vor corecta chiar ei pe ministru, amintindu-i unde au dus, în trecut, astfel de apeluri”. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, a subliniat Konașenkov.

”Suntem nevoiți să constatăm că nu este pentru prima dată când unele declarații ale diferiților politicieni ai Republicii Federale a Germaniei, referitoare la modul în care trebuie purtat dialogul cu Rusia, amintesc de încercările unui elev din clasele elementare de a compensa lipsa de cunoaștere a materiei cu absurdități trâmbițate în gura mare”, a arătat reprezentantul ministerului rus.

De asemenea, Konașenkov i-a atras atenția doamnei Annegret Kramp-Karrenbauer asupra faptului că, în secolul al XX-lea, o poziție similară celei declarate de ea ”a condus, deja, la consecințe tragice pentru întreaga lume, pentru Germania însăși și pentru poporul german”.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2867364