Hot News
”Un răspuns demn” al Rusiei la ”surpriza cu rachete” organizată de SUA pentru Crimeea
29/11
Doctorul Aleksandr Miasnikov
Doctorul Miasnikov prezice o nouă pandemie
29/11

Proiectul ”Nord Stream-2” merge mai departe

Marea Baltică. Gazoductul Nord Stream-2, una dintre ”țintele” politicii dictatoriale, de sancțiuni, a SUA/ Foto: RIA Novosti

La începutul lunii decembrie, după o pauză de aproape un an, se va relua construcția gazoductului ”Nord Stream-2”. Căpitanii navelor ce se deplasează mai la sud de zona Adlergrund din Marea Baltică sunt rugați să fie prudenți: acolo se termină cele două fire ale viitoarelor conducte de transport al gazelor naturale, informează NDR.

Nava specializată în așezarea de conducte, ”Akademik Cerski”, despre care se spune că ar putea ajuta la finalizarea lucrărilor, a ancorat în radă, nu departe de Kurșskaia Kosa (Cordonul litoral al Curlandei, Regiunea Kaliningrad – n.r.).

Proiectul ”Nord Stream-2” presupune construirea a două fire ale gazoductului, cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaze pe an. Conducta pornește din Rusia și are capătul în Germania, traversând Marea Baltică. Până acum au fost realizate 93% din traseu.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, lucrările de construcție au fost oprite după ce compania elvețiană Allseas a refuzat să-și continue activitatea (de așezare a conductelor pe fundul mării, n.r.) de teama unor eventuale sancțiuni din partea Statelor Unite. Ulterior, spre locul unde s-au oprit lucrările au fost trimise nave rusești de așezare a conductelor.

La 20 octombrie a.c., Departamentul de Stat al SUA a anunțat extinderea sancțiunilor împotriva gazoductului Nord Stream-2. Operatorul proiectului, Nord Stream 2 AG a numărat peste 120 de companii care intră sub incidența acestora.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090