Hot News
Putin a cerut să înceapă, săptămâna viitoare, vaccinarea pe scara largă împotriva coronavirusului
02/12
Nebenzia, despre atitudinea Franței și a Germaniei la ONU
03/12

Proiect de lege. Funcționarii statului nu pot avea cetățenie străină

Foto: RIA Novosti

Președintele Vladimir Putin a depus în Duma de Stat un proiect de lege prin care se li  interzice funcționarilor de stat și municipali să dețină cetățenie străină, se arată într-un comunicat inclus în baza de date a Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei, informează RT.

După cum se precizează în nota explicativă, scopul proiectului este acela de a clarifica unele dintre prevederile anumitor legi ce stabilesc restricții privind exercitarea funcțiilor de stat și municipale, a funcțiilor din serviciile de stat și municipale și a altor funcții, în condițiile în care există cetățenie străină sau permis de ședere în altă țară.

La începutul lunii august, amintește RT, Ministerul Muncii a anunțat crearea unui mecanism de verificare a modului în care sunt îndeplinite cerințele referitoare la cetățenia funcționarilor de stat.

În vara acestui an, Putin a semnat decretul privind publicarea oficială a Constituției cu noile modificări de conținut și care, printre altele, interzic președintelui, premierului și adjuncților acestuia, miniștrilor și șefilor altor structuri federale ale puterii executive, precum și senatorilor și deputaților, să dețină cetățenie străină.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972