Hot News
Îmbătrânire, diabet și AVC: efectele SARS-CoV-2 asupra organismului
04/12
Joe Biden, despre viitorul relațiilor Statelor Unite cu Rusia
04/12

Kremlinul, despre sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream-2”

Foto: RIA Novosti

Sancțiunile Statelor Unite împotriva proiectului gazoductului ”Nord Stream-2” nu sunt altceva decât o manifestare a concurenței neloiale, a apreciat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, relatează RT.

”La fel ca în cazul tuturor celorlalte sancțiuni ale părții americane. În contextul ”Nord Stream-2” nu credem că este altceva decât o manifestare de concurență neloială și, desigur, astfel de pași vin, în opinia noastră, în contradicție fundamentală cu principiile de bază ale comerțului internațional – mai mult, ale dreptului internațional”, a declarat Peskov, întrebat fiind ce părere are Kremlinul despre faptul că în proiectul de buget destinat apărării SUA au fost incluse sancțiuni împotriva proiectului energetic.

”Vom face totul pentru apărarea intereselor noastre și pentru apărarea intereselor proiectelor comerciale internaționale”, a adăugat Peskov.

În proiectul bugetului pentru apărare, pentru anul financiar 2021, document convenit de ambele camere ale Congresului SUA, este prevăzută extinderea sancțiunilor împotriva ”Nord Stream-2”, dar și a gazoductului ”Turkish Stream”. În plus, actul cuprinde sancțiuni împotriva Turciei, din cauza achiziției sistemelor de rachetă rusești S-400.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093