Hot News
Declarația Consiliului de Securitate Colectivă a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. Adoptată la finalizarea sesiunii Consiliului ODKB din 2 decembrie 2020. Text integral
05/12
”Strana” (Ucraina): Sandu, redusă la zero. Cum Dodon i-a luat prerogativele viitorului președinte al Moldovei
06/12

Vaccinul ”Sputnik V” a ajuns în Serbia

Primul lot din vaccinul ”Sputnik V” a ajuns la Belgrad/ Foto: YuoTube.com

Primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, a ajuns la Belgrad. După cum a explicat președintele Serbiei, Alexandar Vucic, într-o primă fază, 20 de doze vor fi trimise pentru teste clinice. Nu este exclusă posibilitatea organizării unei producții comune, informează Vesti.ru.

În același timp, Vucic a arătat, într-o discuție cu jurnaliștii, că nu se va ține cont de părerea Comisiei Europene în ceea ce privește alegerea, de către Belgrad, a vaccinului anti-Covid și a promis că, dacă va fi nevoie, va suporta toate atacurile colegilor din întreaga lume.

Primele loturi de vaccin ”Sputnik V” au ajuns, de asemenea, în Uzbekistan și, anterior, în Ungaria. Pe de altă parte, oamenii de știință din Franța discută cu specialiștii ruși o cooperare în vederea producerii preparatului.

Argentina a încheiat, săptămâna aceasta, un contract pentru importante livrări de vaccin, a anunțat șeful statului, Alberto Fernandes. Este vorba, într-o primă fază, de 300.000 de doze. Apoi, vor veni toate cele 25 de milioane de flacoane.

Vaccinul va fi produs, în totalitate, după tehnologia rusească, în capacitățile industriale din China, India, Coreea de Sud și Kazahstan

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972