Hot News
Zaharova, despre îndemnul SUA privind Nord Stream-2: ”O agresiune politică”
07/12
Experții au prognozat vârful pandemiei la Moscova și la Sankt-Petersburg
07/12

Rusia răspunde provocării americane legate de Insulele Kurile: SUA ”încurajează atitudinea revanșardă”

Sediul MAE al Rusiei din Moscova/ Foto: Izvestia

Deputații ruși au declarat că autoritățile Statelor Unite au pregătit din timp provocarea privitoare la recunoașterea Kurilelor ca teritoriu japonez – în regulile impuse pentru eliberarea cărților verzi. În documentele pentru loteria americană a vizelor, se afirmă că persoanele care s-au născut în Insulele Habomai, Șikotan, Kunașir și Iturup sunt cetățeni japonezi și trebuie să plătească impozit în această țară, relatează Rambler.ru.

Prim adjunctul președintelui Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Dmitri Novikov, a declarat că Guvernul Statelor Unite construiește o politică anti-rusă și că Rusia trebuie să reacționeze.

”Este un pas cât se poate de clar și, fără îndoială, este împotriva Rusiei. Trebuie să răspundem unor astfel de chestiuni. Cred că Ministerul de Externe al Rusiei lucrează deja la modalitățile de reacție”, a spus deputatul rus, pentru postul de radio ”Govorit Moskva”.

În opinia politicianului, astfel de provocări nu apar întâmplător sau din neatenție, ci se pregătesc din timp. Acest lucru arată că, la Washington, administrațiile se pot schimba, dar politica anti-rusă se construiește pe termen lung.

MAE Rus a comentat, la rândul său, cerința formulată de Departamentul de Stat ca rușii care s-au născut în Insulele Kurile să indice Japonia ca țară de naștere în documentele pentru eliberarea de vize pe termen lung. ”Mai este, oare, nevoie de vreo dovadă că SUA sunt o putere revizionistă? Conform hotărârii din 1945, Insulele Kurile au revenit Uniunii Sovietice. Astăzi, Departamentul de Stat pune sub semnul întrebării rezultatul celui de-al Doilea Război Mondial, încurajează atitudinea revanșardă”.

Ministerul Rus de Externe a cerut Statelor Unite «să-și cunoască granițele și “liniile roșii ”»,  se arată în răspunsul Rusiei pentru SUA, preluat de Lenta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077