Hot News
Experții au prognozat vârful pandemiei la Moscova și la Sankt-Petersburg
07/12
Postul ”Rossia 1”, cea mai populară televiziune a țării
07/12

Sondaj: Se înregistrează o creșere a implicării civice a rușilor

Foto: NEWS.RU

Sociologii Școlii Superioare de Economie din Moscova au constatat o creștere a implicării civice și a încrederii în propriile forțe a cetățenilor Rusiei, în contextul pandemiei de coronavirus și a altor provocări globale, relatează publicația RBK, citând rezultatele sondajului ”Bunăstarea socială a rușilor”, informează ”Komsomolskaia Pravda”.

Aproape o treime (30%) dintre ruși au vorbit, în 2020, despre capacitatea lor de a-și schimba viața în mai bine, în timp ce, în 2016, acest procent a fost de 22%. ”Acest indice crește, deși clasa de mijloc, care se și distingea, de altfel, prin încrederea în forțele proprii, s-a micșorat”, consideră publicația citată.

Ponderea celor încrezători în posibilitatea de a influența ceea ce se întâmplă în orașul sau comuna lor a crescut, în cei patru ani, de la 8% la 13%, procente care, în cazul unui microraion sau sat, au avansat de la 13% la 18%.

În plus, pentru prima dată, în ultimii câțiva ani, posibilitatea de a  influența  evenimentele de la locul de muncă a fost egalată de posibilitățile de a influența situația de acasă sau din bloc –  45%, în ambele situații. Majoritatea rușilor (81%) sunt convinși că pot influența situația din familie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875018