Hot News
Șeful concernului suedez Stena AB: Crimeea este rusească!
09/12
Corneliu Vlad: Rusia racordează Marele Nord la secolul XXI
09/12

Vaccinul ”Sputnik V” – fabricat în Ucraina?

Centrul ”N.Gamaleia” din Moscova. În imagine (de la stânga la dreapta) Kirill Dmitriev, șef al Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei, deputatul ucrainean Viktor Medvedciuk și Aleksandr Ghințburg, director al Centrului ”N.Gamaleia”/ Foto:112.ua

Eventualitatea ca vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva noului coronavirus să fie produs în Ucraina depinde de decizia conducerii de la Kiev, a declarat secretarul de presă al Președintelui rus, Dmitri Peskov.

”Producția depinde de permisiunea autorităților”, a spus Peskov pentru RIA Novosti.

În același timp, Peskov a anunțat că liderul rus nu are, deocamdată, planificată vreo întâlnire cu șeful Consiliului Politic al grupului Partidului ”Platforma de opoziție – Pentru Viață” din Parlamentul Ucrainei, Viktor Medvedciuk, care a sosit în Rusia. Președintele rus l-a primit pe deputatul ucrainean în octombrie și, de atunci, au pornit pașii practici necesari pentru a pune la cale producția vaccinului rusesc în Ucraina.

Medvedciuk a vizitat, marți, Centrul ”N. Gamaleia” din Moscova, dezvoltatorul vaccinului ”Sputnik V”, unde s-a întâlnit cu șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI), Kirill Dmitriev și cu directorul Centrului, Alekandr Ghințburg, pentru a discuta despre utilizarea vaccinurilor rusești în Ucraina.

Potrivit RFPI, compania farmaceutică Biolik din Harkov (Ucraina) a pus la punct fabricarea formei finale a vaccinului ”Sputnik V” pe teritoriul Ucrainei, iar capacitățile de producție sunt pregătite.

Ghințburg a anunțat că Centrul este dispus să-i instruiască pe specialiștii din Ucraina, în vederea vaccinării ucrainenilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091