Hot News
 Vaccin anti-Covid. Centrul ”N. Gamaleya” și AstraZeneca: studii comune
12/12
Ministerul Apărării: Se încearcă discreditarea vaccinului rusesc
12/12

Putin a stabilit prioritatea pentru Uniunea Eurasiatică – EAES

Foto; Serviciul de presă a Președintelui rus

Eforturile menite să prevină influența negativă a pandemiei de coronavirus asupra economiei trebuie să constituie o prioritate pentru Uniunea Economică Eurasiatică (EAES), este de părere Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a cerut celor cinci state membre ale organizației să strângă rândurile într-o perioadă atât de dificilă, relatează agenția Rambler.ru.

Potrivit afirmațiilor sale, acest lucru afectează nivelul de ocupare a forței de muncă, rata șomajului. De aceea, printre prioritățile noastre, printre prioritățile tuturor țările EAES trebuie să se regăsească, alături de preocuparea pentru viața și sănătatea oamenilor, datoria de a face astfel încât actualele dificultăți economice să nu capete un caracter prelungit, de lungă durată, a subliniat șeful statului rus, citat de RIA Novosti.

Rusia oferă asistență pe scară largă țărilor EAEU în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a spus Vladimir Putin.

”Este foarte important faptul că, după cum știți, specialiștii ruși se află în contact permanent cu colegii din cele cinci țări ale Uniunii. Aceștia oferă asistență eficientă, împărtășesc experiența lor. Echipele noastre de medici, epidemiologi și laboratoare mobile au fost trimise în cele mai afectate zone ale statelor EAES. Acum, se rezolvă problema livrărilor vaccinurilor rusești ”Sputnik V” în țările Uniunii. Și, apropo, am înregistrat deja al doilea vaccin – ”EpiVakCorona”. Al treilea vaccin se află deja în etapele finale ale testării. Suntem, desigur, interesați ca toți cei cinci parteneri să participe la cercetarea științifică și clinică a vaccinului rusesc, suntem interesați în organizarea producției comune”, a arătat șeful statului rus.

Rambler.ru menționează că vineri s-a desfășurat, în regim de videoconferință, ședința Consiliului Economic Eurasiatic Suprem la care au participat șefii de stat ai Republicii Moldova, Uzbekistanului și Republicii Cuba – țări având statut de observator sau cel de observator-candidat. Printre subiectele înscrise pe agenda de lucru se numără direcțiile strategice de dezvoltare a integrării economice eurasiatice până în anul 2025, colaborarea cu partenerii strategici străini ai EAES. De asemenea, urma să fie luată o decizie privind extinderea funcționării pieței unionale unice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874993