Hot News
”WeChat” (China): ”Sarmatul” rusesc, cea mai puternică rachetă din lume (VIDEO)
19/12
Sancțiuni noi împotriva Ucrainei: Cine a intrat pe ”lista neagră” a Rusiei
20/12

Pușkov: SUA încep ”războiul de gheață” împotriva Rusiei

Senatorul Aleksei Pușkov/ Foto: TASS

Senatorul Aleksei Pușkov a luat în râs planul Departamentului de Stat al Statelor Unite de a închide consulatele generale din Rusia pe motiv că, astfel, SUA ar putea economisi niște bani, scrie agenția Rambler.ru.

Economia și bugetul Statelor Unite au probleme, dar nici chiar așa, a apreciat politicianul rus. ”O economie de 3,2 milioane de dolari, e hilar. Este o decizie politică”, a scris Pușkov pe contul său de pe rețeaua socială ”Telegram”.

Senatorul vede în decizia Departamentului de Stat un semn al restrângerii relațiilor cu Rusia. «În Statele Unite se trece la ”războiul de gheață” împotriva Rusiei», a concluzionat Pușkov,

În ajun, Departamentul de Stat al SUA a anunțat închiderea consulatului din Vladivostok (Extremul Orient) și încetarea activității reprezentanței din Ekaterinburg (Urali). Într-o declarație pentru RIA Novosti, Departamentul american de politică externă a precizat că decizia este ”parte a eforturilor de a conferi securitate operațiunilor desfășurate de misiunile diplomatice ale SUA în Rusia”. Ulterior, ambasada SUA din Moscova a declarat că decizia a fost determinată de necesitatea de a optimiza activitatea reprezentanțelor diplomatice americane în Rusia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053