Hot News
O rată a mortalității mică: OMS a descris fenomenul Covid-19 în Rusia
21/12
În Kazahstan a început producția vaccinului ”Sputnik V” împotriva Covid-19
21/12

Roskosmos, despre amenințarea accesului liber al Rusiei în spațiu

Cosmonautul Aleksandr Skvorțov, împreună cu robotul Fiodor/ Foto: Twitter

Directorul general pentru cooperarea internațională a Roskosmos, Serghei Saveliev, a declarat că politica agresivă a Statelor Unite amenință explorarea spațiului.

Saveliev crede că implementarea programelor internaționale conduse de Statele Unite amenință accesul liber al Rusiei în spațiu. Potrivit acestuia, politica agresivă americană de atragere a statelor pentru cooperare, promovarea forțată a propriilor metode pe arena internațională pot reprezenta o amenințare pentru interesele naționale ale Rusiei și pentru planurile ei de explorare a spațiului, îl citează, pe Saveliev, RIA Novosti.

Saveliev a avertizat, de asemenea, că există riscul de a se crea așa-numitele zone de securitate, în cadrul cărora țările vor proteja obiectivele naționale și zonele din jurul lor, situate pe Lună și pe alte corpuri cerești. Aceasta înseamnă că există o amenințare reală pentru accesul liber și sigur al Rusiei în spațiu.

Anterior, Statele Unite au acuzat Rusia de ”comportament iresponsabil” în spațiu, care, chipurile, amenință interesele americane.

Directorul serviciul național de informații al SUA, John Ratcliffe, a declarat că, în ultimul an, Rusia a lansat un satelit care, potrivit oficialilor americani, are semnele armelor spațiale.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000