Hot News
Consiliul de Stat, în noua sa formulă, a avut prima ședință. Ce s-a discutat
24/12
La mulți ani! Crăciun fericit! (VIDEO)
24/12

Donald Trump: Rusia nu este vinovată de problemele SUA

Foto: riafan.ru

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a respins declarația Secretarului de Stat, Mike Pompeo, referitoare la masivul atac cibernetic lansat de ”hackeri ruși” asupra sistemelor guvernamentale ale țării. Într-o postare pe Twitter, liderul american a apreciat că responsabilitatea pentru acest incident poate aparține Chinei, scrie agenția FAN.

De asemenea, Trump a minimalizat amploarea acestui atac, calificat de un oficial american drept ”cel mai grav caz de hacking din istoria Americii”. În opinia lui Trump, acest gen de eveniment are o astfel de însemnătate în ”presa galbenă”, iar aducerea excesivă în discuție, din orice motiv, a ”intervenției” Rusiei, este o exagerare.

”Am primit toate informațiile, totul este sub control”, a scris Trump în postarea lui de pe Twitter. În același timp, el a estimat că respectivul atac cibernetic, la care ar fi putut da o mână de ajutor Beijingul, putea afecta tehnicile folosite în alegerile prezidențiale pentru numărarea voturilor.

”Puteau fi afectate ridicolele noastre aparate de votare în timpul alegerilor. Este evident, acum, că am câștigat lejer. Iar cazul devine un act de corupție și mai rușinos pentru SUA”, a spus politicianul.

Reprezentanți ai autorităților americane au anunțat că, la mijlocul lunii decembrie 2020, a fost comis un atac cibernetic asupra Ministerului de Finanțe al SUA și a Administrației Naționale de Telecomunicații și Informații (NTIA). Atacatorii au reușit să obțină acces la corespondența internă a angajaților acestor organizații.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040