Hot News
Maria Zaharova: În ”războiul vaccinurilor”, forța Rusiei este adevărul
27/12
Primarul Moscovei a anunțat înregistrarea pentru vaccinarea împotriva Covid-19 pentru cetățenii cu vârsta de peste 60 de ani
27/12

Cel mai nou avion de luptă Su-57, livrat beneficiarului

Avionul de asalt din generația a cincea, Su-57/ Foto: Voennoedelo.ru

Forțele Aerospațiale ale Rusiei au primit în dotare primul avion de asalt din generația a cincea, Su-57, a anunțat agenția RIA Novosti, citând publicația NGS.ru.  În drum spre destinație, aeroportul Tolmaciovo din Novosibirsk, Su-57 a trecut pe deasupra orașului Irkuțk, scrie Kommersant.

Su-57 (denumire anterioară PAK DA, nume de fabricație T-50) este un avion de asalt mulfuncțional. Aparatul este dezvoltat de la începutul anilor ‘2000 de Biroul de Proiectare ”Suhoi”.

La sfârșitul anului 2019, directorul general al ”Rosteh” (corporație de stat înființată la sfârșitul anului 2007 pentru a acorda asitență în dezvoltarea, fabricarea și exportul de produse de înaltă tehnologie cu destinație civilă și militară, n.r.), Serghei Cemezov, a anunțat că forțele armate vor începe să primească primele avioane Su-57 în anul 2020. Anterior, un avion de acest tip a căzut în taiga, în regiunea Habarovsk. Cauza prăbușirii putea fi o defecțiune la sistemul de comandă, precizează ”Kommersant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875146