Hot News
Igor Dodon: Vor să aprindă încă un fitil în coasta Rusiei
30/12
Diplomația UE, acuzată de demonizarea Rusiei în ”războiul vaccinurilor”
30/12

Putin i-a scris lui Biden. Despre colaborarea cu Rusia

Viitorul, cel de-46-lea președinte al Statelor Unite, Joe Biden/ Foto: AP

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a trimis președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, un mesaj cu urări de Crăciun și de Anul Nou, relatează RBK, citând un comunicat oficial.

”Pandemia de coronavirus și alte provocări cu care omenirea s-a confruntat în anul care se apropie de sfârșit, au confirmat necesitatea unei ample colaborări internaționale. Președintele și-a exprimat convingerea că Rusia și Statele Unite, stabilind relații în spiritul egalității în drepturi și ținând cont de interesele unuia și ale celuilalt, ar putea să facă multe pentru consolidarea stabilității și securității la nivel regional și global”, se spune în comunicatul postat pe site-ul Kremlinului.

La rândul său, președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump, care își va depune, la 20 ianuarie 2021, mandatul, Putin i-a urat ”multă sănătate, tărie sufletească și bunăstare lui și familiei lui”.

Putin a trimis urări de Crăciun și de Anul Nou mai multor alți lideri, printre care președintele Chinei, Xi Jinping, cancelarului Germaniei, Angela Merkel, președintelui Franței, Emmanuel Macron.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898951