Hot News
Serghei Lavrov: Rusia va susține pacea în spațiul post-sovietic
02/01
În 2020, producția de petrol a Rusiei a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani
02/01

În Rusia a apărut un serviciu de eliberare a certificatelor pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului

Ministrul Sănătății al Rusiei, Mihail Murașko/ Foto: RIA Novosti

Pe portalul serviciilor de stat din Rusia, începând din 1 ianuarie, a fost lansat un serviciu de eliberare a ”pașapoartelor” pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, a anunțat ministrul Sănătății, Mihail Murașko, aflat sâmbătă, 2 ianuarie, în vizită în Regiunea Tver, după cum transmite TASS.

”De la 1 ianuarie, a fost lansat un nou serviciu în sistemul de etichetare a medicamentelor și gestionarea pacienților vaccinați împotriva infecției cu coronavirus. Pe site-ul serviciilor de stat, în contul personal, cetățeanul care a fost vaccinat poate primi un certificat de la distanță, un certificat care atestă faptul că persoana respectivă a fost vaccinată împotriva coronavirusului ”, a menționat șeful ministerului.

În Rusia, tema introducerii ”pașapoartelor de Covid” pentru persoanele vaccinate a fost ridicată în mod repetat. Această idee a fost aprobată și de către directorul Centrului ”N.Gamaleia” din Moscova, Aleksandr Ghințburg, care a condus crearea primului vaccin anti-Covid din lume, ”Sputnik V”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875207