Hot News
Înalți oficiali ai Serbiei, vaccinați cu ”Sputnik V”
07/01
Danemarca a primit graficul de construcție pentru Nord Stream-2
07/01

Putin a dăruit icoana Domnului Atotputernic Bisericii Sf. Nicolae de pe insula Lipno

În noaptea de 6-7 ianuarie 2021, președintele Vladimir Putin a participat la liturgia Nașterea Domnului de la Biserica Sf.Nicolae de pe Lipno/ Foto: RIA Novosti

Președintele rus Vladimir Putin a dăruit Bisericii Sf. Nicolae de pe insula Lipno, din regiunea Novgorod, unde a sărbătorit Crăciunul (7 ianuarie, după calendarul vechi – n.r.), o icoană a Domnului Atotputernic.

Biserica Sf.Nicolae de pe Lipno, construită în 1248/ Foto: RIA Novosti

Icoana a fost confecționată în atelierele ortodoxe de artă bisericească aplicată din orașul Șcigrî, regiunea Kursk, în 2017. Imaginea a fost pictată în tradiția picturii de icoane Mstera din secolul al XIX-lea, cu vopsele tempera. Capacul cu rasa aurită și rama au fost realizate în atelierele Mănăstirii Sfânta Treime din orașul Șcigrî.

În septembrie 2016, Putin, împreună cu Dmitri Medvedev, care era atunci prim-ministru, au participat la liturghia din Biserica Sf. Nicolae din Lipno.

Insula Lipno este unul dintre locurile pitorești de pe lacul Ilmen (nord-vestul părții Europene a Rusiei – n.r.). Pe insulă se află una dintre primele biserici de piatră construite după invazia mongolă – Biserica Sf. Nicolae de pe Lipno, din 1292. În interiorul ei s-au păstrat frescele din secolul al XIII-lea. Tehnologia de construcție și anumite structuri au stat la baza arhitecturii Novgorodului din secolul al XIV-lea. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945), biserica a fost distrusă și a fost restaurată în 1956. Se află sub protecția statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898963