Hot News
Americanii, fascinați de noua motocicletă rusească ”Ural”
09/01
Șeful GRU, despre cea mai dificilă decizie din viața lui
09/01

Pușkov, despre blocarea rețelelor sociale ale lui Trump

Senatorul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

”Când libertatea de exprimare devine insuportabilă, jocul de-a libertatea se termină”, a comentat senatorul rus Aleksei Pușkov decizia marilor rețele de socializare, precum Facebook, Instagram, Twitch și Twitter, de a bloca conturile președintelui în exercițiu al Statelor Unite, Donald Trump, relatează agenția Lenta.ru.

”Când libertatea de exprimare devine insuportabilă, jocul de-a libertatea se termină. În schimb, pot fi lansate liber îndemnuri de a-l băga în pușcărie pe președintele în exercițiu și de a-l acuza de toate, câte-n lună și-n stele”, a subliniat politicianul rus, acuzând de cenzură platformele de internet americane.

Comentariul vine la scurt timp după ce marile rețele de socializare au blocat conturile lui Trump. Mai mult, Twitter și YouTube au blocat înregistrarea video în care actualul lider american li se adresa protestatarilor din fața Capitoliului, îndemnându-i să meargă la casele lor și unde a vorbit despre alegerile care i-au fost ”furate”. Ulterior, Twitter i-a restabilit contul liderului american.

Lenta.ru amintește că, la 6 ianuarie, susținătorii republicanilor au năvălit în clădirea Capitoliului și au încercuit sala unde Senatul și Camera Reprezentanților din Congresul SUA, reunite în ședință plenară, urmau să certifice rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie anul trecut, câștigate de Joe Biden. Protestele s-au soldat cu patru morți. Forțele de ordine au reținut aproximativ 70 de participanți la revoltă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875146