Hot News
Nagornîi Karabah: Putin a anunțat un nou acord trilateral
12/01
Pentru prima dată, aurul domină dolarul în rezervele Rusiei
12/01

S-a aprobat testarea vaccinului ”Sputnik Light”

Foto: RIA Novosti

Ministerul Sănătății al Rusiei a aprobat efectuarea de teste clinice pentru siguranța, gradul de toleranță și cel de imunogenitate al versiunii ”light” a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, informează presa rusă.

Potrivit documentelor prezentate de instituția menționată, testele pentru ”Sputnik Light – 2020” vor continua până la 31 decembrie anul curent, cu participarea a 150 de voluntari.

Într-o recentă declarație, Aleksandr Ghințburg, directorul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleia”, dezvoltatorul vaccinului ”Sputnik V”, a precizat că, după vaccinarea cu ”versiunea light”, imunitatea se va păstra pe durata a trei-patru luni, eficacitatea preparatului fiind estimată la aproximativ 85%.

Schema de administrare a tratamentului presupune o singură injecție (primul component al ”Sputnik V”) și o perioadă mai scurtă pentru dobândirea anticorpilor.

În același timp, chiar dacă persoana vaccinată s-ar infecta cu virusul SARS-CoV-2, ea nu mai riscă să facă o formă gravă a bolii COVID-19, deoarece agentul patogen al virusului nu mai coboară la plămâni, a explicat omul de știință.

Pentru a prelungi protecția, trebuie administrat și al doilea component al vaccinului, la un interval de trei luni. După cum a precizat Ghințburg, rușii vor fi în continuare vaccinați cu ”Sputnik V”, iar în privința ”variantei light” se dorește livrarea ei peste hotare: o asemenea abordare va oferi un compromis între durata de acțiune a vaccinului și necesitatea de a reduce rapid ritmul de îmbolnăviri, cuprinzând un număr mai mare de oameni, scrie agenția Rambler.ru.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875115