Hot News
Rusia se retrage și ea din Tratatul Cer Deschis
15/01
Rusia va înregistra curând al treilea vaccin împotriva Covid-19
16/01

S-a dat startul concursului național al politologilor

Serghei Kirienko, prim adjunct al șefului Administrației prezindțiale ruse/ Foto: myseldon.com

Concursul politologilor își propune să găsească și să selecteze cei mai promițători tineri specialiști, a anunțat Serghei Kirienko, prim adjunct al Administrației prezidențiale ruse, precizând că primii clasați vor putea urma un curs de pregătire după un program special și vor fi instruiți de cei mai buni experți și consultanți politici din Rusia, relatează RIA Novosti.

”Câștigătorii concursului vor avea mentori din rândul celor mai buni specialiști în expertiza socio-politică și managementul socio-politic. Ei vor avea posibilitatea de a participa la un program suplimentar de formare și pregătire, un program special creat în acest scop. Acest concurs va oferi multor tineri specialiști oportunitatea de a se remarca, de a-și încerca forțele, le va deschide lifturi sociale”, a declarat Kirienko adresându-se jurnaliștilor.

Subliniind că trăim într-o lume care ”se schimbă vertiginos”, ”schimbările ireversibile” afectând viața fiecărui om, el a apreciat că ”acest lucru înseamnă că, noi toți, societatea în ansamblul ei, fiecare țară, sisteme politice, ne confruntăm cu noi provocări”. Iar în aceste condiții, a continuat el, este nevoie de ”profesioniști, de specialiști în analize socio-politice și management socio-politic. Astfel de specialiști sunt incredibili de căutați”, a explicat Kirienko.

Potrivit afirmațiilor sale, concursul va dispune de ”o echipă de mentori de înaltă clasă: șefi de mari companii din domeniul tehnologiilor politice, politologi cunoscuți, oameni de știință și experți. În plus, în Consiliul de experți au intrat reprezentanți ai comunităților profesionale: experți din sfera socio-politică și discipline conexe – jurnalismul socio-politic, sociologie. La concurs pot participa cetățeni ai Rusiei cu vârste de peste 18 ani, cu experiență în domeniul expertizei politice sau în managementul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875095