Hot News
Rusia va converti avioanele pentru „Cer deschis” în aeronave de recunoaștere
17/01
Acord de dezvoltare a schimburilor academice Rusia-România
17/01

Aliatul din Europa al gazoductului ”Nord Stream-2” s-a retras din proiect

Foto. RIA Novosti

Compania elvețiană Zürich Insurance Group, considerată, în Europa, un aliat al proiectului ”Nord Stream-2”, a refuzat să acorde servicii de asigurare pentru gazoduct, susține agenția Bloomberg, citând surse bine informate, relatează Lenta.ru.

Potrivit articolului, polița de asigurare propusă de Zürich Insurance putea să acopere întreaga construcție a conductei. Interlocutorii agenției Bloomberg au subliniat că firma elvețiană ar putea deveni ținta unor noi sancțiuni din partea Statelor Unite.

Măsurile de restricție cuprinse în bugetul Pentagonului pentru 2021 vizează procedurile de certificare tehnică a proiectului și asigurarea acestuia.

Reprezentanții Zürich Insurance au refuzat să comenteze cooperarea cu clienții asiguratorului, invocând principiul confidențialității. Compania a precizat că ”se angajează să respecte în totalitate cerințele impuse de măsurile de sancțiuni”.

De fapt, compania elvețiană a refuzat orice comentarii pe această temă și atunci când a apărut informația potrivit căreia, teoretic, firma ar putea intra sub incidența sancțiunilor în cazul în care încheie o poliță de asigurare pentru gazoductul ”Nord Stream-2”.

Despre negocieri s-a aflat încă de la sfârșitul anului trecut. La momentul respectiv, s-a spus că Zürich Insurance Group poate contribui la finalizarea conductei de gaze naturale și poate acționa ca asigurator al acesteia.

Conform informațiilor preliminare, până la mijlocul lunii ianuarie, Departamentul de Stat ar urma să publice lista companiilor care, în opinia diplomației americane, sunt implicate în realizarea gazoductului. Pe lângă asiguratori, pe listă pot fi înscriși certificatori de echipamente, dar și structuri care se ocupă direct de amplasarea conductelor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898964