Hot News
Reținerea lui Navalnîi la aeroportul Șeremetievo: FSIN, despre motivele acesteia 
18/01
Aleksandr Ghințburg, despre decesul a 23 de norvegieni după ce au primit vaccinul Pfizer
19/01

În Rusia, vaccinarea în masă împotriva Covid-19 a început la 18 ianuarie

Foto: news.myseldon,ru

Vaccinarea în masă a cetățenilor ruși a început în toată țara luni, 18 ianuarie. Cetățenii vor putea fi vaccinați cu unul dintre cele două preparate care sunt înregistrate oficial în Rusia – ”Sputnik V”, dezvoltat de către Centrul ”N.Gamaleia” și ”EpiVakKorona”, dezvoltat de Centrul de Cercetare ”Vektor” din Novosibirsk, scrie Agenția federală de știri.

Vicepremierul Tatiana Golikova, care conduce staff-ul operațional pentru combaterea infecției, a anunțat, anterior, că aproximativ 2,1 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus vor intra în circulația civilă, în Rusia, până la sfârșitul lunii ianuarie.

Vaccinarea în Rusia este gratuită și voluntară. Medicii subliniază că, în ciuda vaccinării împotriva coronavirusului, oamenii nu trebuie să renunțe la respectarea măsurilor epidemiologice: purtarea măștii de protecție, a mănușilor și menținerea distanței de siguranță.

La rândul său, șeful agenției Rospotrebnadzor, Anna Popova, a subliniat importanța formării, cu ajutorul vaccinării, a imunității colective până în toamna anului 2021,precizează REGNUM.  Potrivit lui Popova, pentru a atinge acest obiectiv în primul an, este necesar să se acopere 60% din populația Rusiei.

După cum amintește RT, conform datelor Fondului Rus de Investiții Directe și ale Centrului ” N.Gamaleia”, eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” este de 91,4%.

În august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.Gamaleia”. A fost numit ”Sputnik V” (V – de la Victorie – n.r.). Vaccinul se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și validată, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa de efecte secundare pe termen lung.

Ulterior, a fost înregistrat vaccinul descoperit de Centrul ”Vektor” din Novosibirsk – „EpiVakKorona”. Vaccinul se caracterizează prin areactogenitate (lipsa de efecte adverse – n.r.) și siguranță maximă, au apreciat experții.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875104