Hot News
”Operațiune de acoperire fără precedent” – tăcerea din jurul scandalului cu Hunter Biden
23/01
Ministerul Ungar de Externe a comentat rezoluția Parlamentului European cu privire la Navalnîi
23/01

Ambasada Rusă: Cu privire la eficacitatea vaccinului rusesc „EpiVacCorona”

Foto: RIA Novosti

Ambasada Federației Ruse în România a difuzat următoarea înștiințare:

În legătură cu apariția, în mass-media românești, a unor versiuni distorsionate ale declarației Serviciului Federal pentru Supravegherea Respectării Drepturilor Consumatorilor (Rospotrebnadzor), care ar fi raportat eficacitatea de 100% a vaccinului EpiVacCorona, dezvoltat de centrul „Vektor”, am dori să vă atragem atenția asupra existenței unor aspecte importante.

Dacă accesăm site-ul web al Rospotrebnadzor, vedem textul declarației directorului Centrul Științific de Stat ”Vector”, R.Maksiutov:

”Eficacitatea vaccinului este alcătuită din eficacitatea sa imunologică și eficacitatea preventivă. Eficacitatea imunologică este determinată de producerea anticorpilor specifici, de către organismele celor vaccinați. Pe baza rezultatelor Fazelor 1-2 ale studiilor clinice ale vaccinului EpiVacCorona, producerea anticorpilor specifici a avut loc în organismele TUTUROR VOLUNTARILOR. Eficacitatea preventivă este determinată de protecția celor vaccinați împotriva bolii. Studiile de eficacitate preventivă continuă în timpul studiilor clinice post-înregistrare, iar datele privind eficacitatea preventivă vor fi publicate în februarie” (https://www.rospotrebnadzor.ru/press_service/ofmnenie/…).

Astfel, expresia ”100%”, folosită în unele mass-media rusești, este un sinonim pentru expresia ”tuturor voluntarilor” și nu este vorba despre evaluarea finală a nivelului de eficacitate al EpiVacCorona în ansamblu, ci despre rezultatele testelor. În ceea ce privește eficacitatea generală a vaccinului, aceasta va deveni cunoscută doar în februarie, după finalizarea testelor clinice.

Sperăm că, în viitor, goana după titluri senzaționale – care este tipică aproape pentru toată mass-media, ca să nu mai vorbim de rețelele de socializare, din întreaga lume – nu va fi un motiv pentru acuzații reciproce de propagandă de rea-credință.

Biroul de presă al Ambasadei Ruse

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896277