Hot News
Demonstrații neautorizate. Peste 1000 de persoane reținute la Moscova; peste 3000, în Rusia
24/01
Der Standard (Austria): În Crimeea, noi nu construim pentru Putin
24/01

Flota Mării Negre, cu ochii pe distrugătorul american ”Donald Cook”

Distrugătorul „Donald Cook” al Marinei Militare a SUA/ Foto: EPA

Forțele și mijloacele Flotei Mării Negre ale Rusiei urmăresc acțiunile distrugătorului ”Donald Cook”, echipat cu rachete ghidate și care face parte din Marina Militară a Statelor Unite, a anunțat Centrul Național de Control al Apărării (NȚUO) al Rusiei, informează agenția TASS.

”Forțele și mijloacele Flotei Mării Negre au început o operațiune de urmărire a acțiunilor distrugătorului de apărare antirachetă ”Donald Cook” al US Navy, care a intrat, la 23 ianuarie 2021, în apele Mării Negre”, a precizat NȚUO.

Distrugătorul a mai intrat în Marea Neagră la 23 noiembrie anul trecut. Și atunci, el a fost escortat de Flota Mării Negre.

Potrivit TASS, navele militare americane intră periodic în Marea Neagră. Ministerul Rus al Apărării a arătat, în repetate rânduri, că prezența militară în apele Mării Negre a unor nave aparținând unor puteri aflate dincolo de perimetrul regiunii nu contribuie la consolidarea stabilității.

De fiecare dată, Statele Unite declară că se acționează în cadrul Convenției de la Montreux, ce reglementează trecerea navelor militare prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele și regimul prezenței acestora în apele Mării Negre.

 

 

1 Comment

  1. Cred că americanii au uitat incidentul din 2014 dintre Su-24 dotat cu sistemul de bruiaj Khibiny și același distrugător USS Donald Cook. Ba mai mult, acesta era secondat (pentru spectacolul ieftin din filmele lor proaste transpus și-n viața reală) încă de unul: USS Truxton! Mi-amintesc că întâmplarea a fost redată în detaliu pe regretatul portal de știri „Vocea Rusiei”. Amuzamentul cititorilor a fost pe măsura expunerii.
    Dacă atunci cei 27 de membri ai echipajului n-au rezistat psihic la manevrele bombardierului rusesc, care nu era dotat cu absolut nici o rachetă, ci doar cu acest dispozitiv de bruiaj îndreptat împotriva aparatelor radar și sistemelor de apărare antiaeriană, transformând nava de luptă a „excepționalilor” planetei într-o simplă și banală barcă cu pânze, mă întreb care le-ar fi reacția „vajnicilor războinici” yankei în 2021? Mai cu seamă după ce au fost angajați în rândurile lor, de când cu progresismul globalist, atâția băieței cu fustițe și rochițe??? Aș recomanda spitalelor de psihiatrie să rămână pe poziție până târziu în noapte, gata pregătite să primească „oaspeți”….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896313