Hot News
Ce a fost, de fapt: politicieni și personalități, despre proteste
25/01
Serghei Markov: Palatul există. Dar nu este al lui Putin
26/01

Vaccinul rusesc „Sputnik V” contribuie la vaccinarea în masă în țările Americii Latine

Vaccinarea în cea mai vast populată provincie din Argentina, Buenos Aires/ Foto: Guvernul provinciei Buenos Aires

Argentina

În ciuda numeroaselor campanii de dezinformare împotriva vaccinului rusesc ”Sputnik V”, peste un milion de oameni din provincia Buenos Aires – cea mai dens populată și cea mai vastă parte a țării – s-au înscris pentru vaccinarea cu preparatul dezvoltat de Centrul Național de Cercetare ”N.Gamaleia” din Moscova, relatează ziarul argentinian  ”Pagina 12”.

Autoritățile provinciei se pregătesc să înceapă vaccinările în masă în februarie, când vor primi aproximativ 1,5 milioane de doze de vaccin. Miercuri, 20 ianuarie, guvernatorul de provincie Axel Kicillof a primit rapelul (a doua administrare a vaccinului – n.r.) cu preparatul ”Sputnik V”. Prima injecție i-a fost administrată la sfârșitul lunii decembrie, când aproape 95 000 de lucrători din domeniul sănătății au fost vaccinați. În plus, Agenția Națională pentru Controlul Medicamentelor, Alimentelor și Tehnologiei Medicale a Argentinei (ANMAT) a permis vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, astfel încât a început și vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății de această vârstă.

Mexic

Mexicul caută noi furnizori de vaccin anti-Covid-19 din cauza lipsei de vaccinuri ”Pfizer”, informează ziarul spaniol ”El Pais”. Este planificată achiziționarea de vaccinuri de la compania chineză CanSino și vaccinul rusesc ”Sputnik V”. Guvernul a declarat că se așteaptă să fie livrate aproape 21,4 milioane de doze în perioada ianuarie-martie, pentru a vaccina peste 14 milioane de persoane în această perioadă – prin utilizarea tuturor celor patru vaccinuri diferite. Două treimi dintre acestea vor ajunge din Rusia și China, restul urmând să apară după ce va fi organizată producția companiei ”Pfizer” și va începe distribuirea vaccinului AstraZeneca.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068