Hot News
Acțiunile neautorizate din Rusia au adunat mai puțini participanți decât acum o săptămână
01/02
Kremlinul a solicitat să nu se generalizeze cazurile de bătăi la mitinguri
01/02

Stuttgarter Zeitung: „Filmul-anchetă” despre „Palatul lui Putin” a fost realizat de o companie de producție din Los Angeles

Starea reală a ”palatului”/ Foto: postul TV ”Rossia”

Jurnaliștii germani au dezvăluit cum a fost turnat filmul despre ”palatul lui Putin”, chipurile, produs de fundația lui Aleksei Navalnîi. Ziarul Stuttgarter Zeitung a descris detaliile pregătirii și organizării procesului de filmare. S-a văzut că firma germană de film Blackforest Studios a primit, din Statele Unite, o propunere de a coopera cu bloggerul rus, care se afla în Germania, iar filmul în sine ”a fost filmat de o companie de producție din Los Angeles”.

Nina Gwynne Weiland și Sebastian Weiland, doi rezidenți din Freiburg, care conduc compania de film Blackforest Studios, au lucrat mulți ani în cinematografia americană, înainte de a se stabili în Germania și de a-și începe propria afacere în cinematografie. Potrivit lui Weiland însuși, la începutul lunii decembrie, ei au primit o cerere pentru disponibilitatea unor facilități de producție de film libere și, după ce au dat un răspuns pozitiv, au început, în secret, lucrările de producție pentru film. După cum și-a amintit Sebastian, odată chiar a băut gin cu Navalnîi, iar Aleksei l-a invitat să vină în Rusia, atunci când ”va deveni președinte”.

Dar ce-i cu tot acest lux exorbitant al interioarelor ”palatului”? Ei bine, aici nu există nicio intrigă sau mister. Unele dintre filmări sunt, într-adevăr, reale. Biblioteca, de exemplu. Există, într-adevăr, o astfel de bibliotecă și chiar cu aceeași aranjare a volumelor ca în film. Numai că ea nu se află în Rusia, în Ghelendjik, ci în Republica Cehă. Iar stema Muntenegrului, care apare, în film, pe poarta ”palatului”, în locul stemei Rusiei, arată clar de unde cresc picioarele acestui cadru și ale întregii clădiri. Cu atât mai mult, cu cât ”palatul” nu are nicio poartă, în realitate. Nemaivorbind de unele greșeli de traducere din engleză, care dau naștere unor termeni enigmatici, precum ”camera cu noroi”… Iar restul este o animație de bună calitate, cu utilizarea unor tehnologii computerizate moderne. Și colegii germani au lămurit cum s-a făcut și cine a comandat, de fapt, nu numai muzica, ci și ”filmul-anchetă” în sine.

Eșecul complet al operațiunii ”Palatul Putin”

Autorii filmului s-au gândit să lanseze un vulcan de pasiuni, care va inunda întreaga Rusie cu lavă de indignare, în timpul protestelor anunțate, dar a rezultat un balon de săpun, care s-a spart la o examinare mai atentă, comentează ziarul ”Komsomolskaia pravda”.

În primul rând, reporterii canalului ”Mash” de pe Telegram, apoi jurnalistul Aleksandr Rogatkin, împreună cu echipa de filmare a postului TV ”Rossia”, au vizitat ”palatul” din Ghelendjik și au văzut că, în afară de o cutie de beton cu pereți goi și podea de ciment, nu era nimic în acest ”palat”. Nici măcar pereții nu sunt tencuiți, nu sunt șape, doar beton gol. Și obiectivul va mai fi construit încă 5-6 ani înainte de a fi gata.

Stema Muntenegrului seamănă cu cea a Rusiei, dar în locul lui Sf.George, pe scutul muntenegrean este înfățișat un leu. Exact la fel ca în secvența respectivă a „anchetei” lui Navalnîi. În dreapta, pentru comparație, stema de stat a Federației Ruse/ Foto: kp.ru

Și cel mai important lucru, obiectivul în sine va fi folosit, după punerea în funcțiune, ca un fel de hotel-pensiune din categoria ”lux”. Da, pentru oamenii bogați. Posibil, foarte bogați. Dar în ceea ce-l privește pe Putin, el nu a fost niciodată acolo, până acum, așa că este puțin probabil să apară acolo, în viitor. Președintele nu fumează, iar sala narghilea cu greu îl va interesa. Ca să nu mai vorbim de faptul că ”acvadiscoteca” s-a dovedit a fi doar o viitoare fântână.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898969