Hot News
Șase ani de așteptare a păcii sau cine este responsabil pentru sângele și durerea locuitorilor din sud-estul Ucrainei (3)
05/02
”Nord Stream-2”: SUA și Germania au găsit un compromis
06/02

Lavrov a numit Uniunea Europeană un partener pe care nu te poți bizui

5 februarie. Moscova. Conferința de presă comună, susținută de Serghei Lavrov și Josep Borell/ Foto: francais.rt.com

Posibilele sancțiuni împotriva Rusiei sunt o chestiune internă a Uniunii Europene; partea rusă își construiește viața pe baza faptului că UE este un partener pe care nu te poți bizui, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în timpul conferinței de presă cu șeful diplomației UE, Josep Borrel.

”Tratăm acest lucru ca pe o problemă internă a Uniunii Europene. Suntem obișnuiți cu faptul că Uniunea Europeană, așa cum am menționat, deja, recurge tot mai des la restricții unilaterale, care nu au nici o bază legitimă”, a spus ministrul.

După cum a menționat Lavrov, Rusia își construiește viața pe baza faptului că ”Uniunea Europeană este un partener pe care nu te poți bizui (cel puțin în acest stadiu)”.

”Sper că viitoarea trecere în revistă strategică va atrage, totuși, atenția asupra intereselor fundamentale ale Uniunii Europene din vecinătatea sa imediată. Sper că discuțiile de astăzi vor ajuta la găsirea unei traiectorii mai constructive. Suntem pregătiți pentru asta”, a adăugat el.

Anterior, la o întâlnire cu Borrel, Lavrov a constatat absența normalității în relațiile dintre Rusia și UE.

Înainte de vizita sa la Moscova, Borrell a spus că Rusia rămâne un partener de o importanță primordială pentru UE, cu care este necesar să se mențină un dialog.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046