Hot News
Cinci mistere în jurul ”antreprenorului individual” Aleksei Navalnîi
06/02
Șeful diplomației UE a evaluat posibilitatea de noi sancțiuni împotriva Rusiei
06/02

Josep Borrel speră că vaccinul ”Sputnik V” va fi certificat în UE

5 februarie. Moscova. Conferința de presă comună, susținută de Serghei Lavrov și Josep Borell/ Foto: vesti.ru

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri internaționale și politică de securitate, Josep Borrel, speră că vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, ar putea fi certificat în UE, după articolele publicate în revista ”The Lancet”, relatează agenția TASS.

”Am citit cu satisfacție raportul publicat de prestigioasa revistă ”The Lancet” în privința vaccinului rusesc și a gradului său ridicat de eficacitate. Sper că, acum, Agenția Europeană a Medicamentelor poate certifica acest vaccin, pentru a fi folosit în țările membre UE”, a declarat Borrel la o conferință de presă, după discuțiile purtate, la Moscova, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Borrel a felicitat Rusia pentru succesul obținut și a arătat că realizările oamenilor de știință din Rusia sunt utile pentru întreaga omenire. ”După cum știți, nouă nu ne ajunge vaccinul. Iar o sursă suplimentară de livrări nu poate fi decât salutată”, a subliniat înaltul oficial al UE.

Revista ”The Lancet” a publicat, zilele trecute, rezultatele fazei a treia a testelor clinice pentru vaccinul rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”. Potrivit cercetătorilor, eficacitatea vaccinului este de 91,6%, iar pentru voluntarii de peste 65 de ani, ea fiind de 91,8%. De asemenea, vaccinul asigură o protecție de 100% împotriva formelor grave ale bolii Covid-19.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875177