Hot News
Numărul plângerilor la CEDO provenite din Rusia s-a redus considerabil
07/02
Presa internațională, despre vaccinul ”Sputnik V”: Toate îndoielile sunt spulberate
08/02

Bloomberg: Vaccinul rusesc ”Sputnik V” devine favorit în combaterea pandemiei

Punct de vaccinare deschis la un centru comercial din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Vaccinul rusesc ”Sputnik V” a intrat pe piața din Asia de Sud-Est, transmite postul TV NTV. Prima țară din regiune care a autorizat utilizarea acestui preparat a devenit Myanmar. Este deja cel de-al 21-lea stat care a aprobat preparatul rusesc, iar numărul unor asemenea țări nu poate decât să crească, ”Sputnik V” fiind aprobat pentru utilizare în Africa, America Latină, Orientul Mijlociu și nu numai.

Reprezentanții Uniunii Europene au declarat că sunt gata să înceapă vaccinarea cu ”Sputnik V”, dar așteaptă în continuare permisiunea autorității lor de reglementare. Într-un interviu acordat presei germane, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a criticat munca lentă a specialiștilor europeni și a anunțat că autoritățile austriece sunt pregătite să lanseze producția preparatului rusesc, dar numai după înregistrarea vaccinului în UE. Cancelarul a adăugat că, atunci, el însuși ar putea să se vaccineze cu ”Sputnik V”.

Dar autoritățile Cehiei se gândesc să nu aștepte deloc decizia autorității de reglementare europene și să aprobe în mod independent medicamentul rusesc. Anterior, în acest fel s-a procedat în Ungaria. Iată de ce premierul Republicii Cehe a vizitat, deja, Budapesta pentru a afla cum se folosește ”Sputnik V” acolo. Interesul pentru vaccinul rusesc este manifestat și de Slovacia – în această țară se studiază problema producerii acestui vaccin pentru țările UE.

Între timp, o altă publicație occidentală influentă a scris despre ”Sputnik V.” De data aceasta, materialul despre vaccin a fost pregătit de agenția Bloomberg. S-a menționat că “Sputnik”-ul rusesc a devenit favorit în lupta împotriva pandemiei. Crearea acestui preparat a devenit pentru Rusia, probabil, cea mai semnificativă descoperire științifică de la perioada sovietică încoace, a scris Bloomberg.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896263