Hot News
Lavrov: Declarația UE este ”un regat al oglinzilor strâmbe”
13/02
Twitter a blocat pagina delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea
14/02

Kosaciov: UE și Ucraina dărâmă, împreună, relațiile Rusiei cu UE

Senatorul Konstantin Kosaciov, vicepreședintele Consiliului Federației/ Foto: RIA Novosti

”UE și Ucraina dărâmă, împreună, relațiile Uniunii Europene cu Rusia. În timp ce ucrainenii, în naivitatea lor, consideră că nu ei sunt divizați și că linia de separare trece, în cazul de față, între UE și Rusia și nu prin sud-estul țării lor. Pe care ei l-au pierdut”, estimează senatorul rus Konstantin Kosaciov, într-o postare pe Facebook. Și explică:

«Iată lanțul declarațiilor făcute pe parcursul unei zile.

Prima. ”Atâta timp cât nu vor fi realizate Acordurile de la Minsk, nu va avea loc o normalizare în relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia”, a anunțat șeful diplomației UE, Josep Borrel.

A doua. ”Sub forma lor actuală, Acordurile de la Minsk nu pot fi, practic, îndeplinite”, a afirmat șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak.

Tare mi-aș fi dorit și o a treia declarație, din partea co-sponsorilor procesului de la Minsk: ”Refuzul Ucrainei de a-și îndeplini obligațiile ce-i revin prin Acordurile de la Minsk este inadmisibil!”

Nu, copii, politica este o treabă teribil de murdară. Surprize, surprize! În cadrul discuțiilor de vineri, din Consiliul de Securitate al ONU, un grup de țări membre NATO a acuzat de neîndeplinirea Acordurilor de la Minsk nu Ucraina, ci Rusia.

Iar recunoscătorul Ermak a prins imediat mingea la fileu: ”În calitate de partener strategic al Ucrainei, Statele Unite trebuie și pot juca unul dintre rolurile cheie în încetarea acestui conflict armat”.

Deci: Uniunea Europeană și Ucraina dărâmă, împreună, relațiile UE cu Rusia. În timp ce ucrainenii, în naivitatea lor, consideră că nu ei sunt divizați și că linia de separare trece, în cazul de față, între UE și Rusia, și nu prin sud-estul țării lor. Pe care ei l-au pierdut.

Imposibil să nu-ți revină în minte, în aceste condiții, o declarație cât se poate de concludentă, făcută de șeful Conferinței de la München, înțeleptul neamț Wolfgang Ischinger: ”Ucraina a pierdut Crimeea și Donbassul, Rusia a pierdut Ucraina, Europa a pierdut Rusia, iar lumea a pierdut stabilitatea”. De constatat că, printre perdanți, el nu a numit Statele Unite».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097