Hot News
Kosaciov: UE și Ucraina dărâmă, împreună, relațiile Rusiei cu UE
14/02
Putin a povestit cum l-au folosit pe Navalnîi adversarii Rusiei
14/02

Twitter a blocat pagina delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea

Foto: Vzgliad.ru

Rețeaua socială Twitter a blocat contul oficial al delegației Rusiei la negocierile de la Viena pe probleme de securitate și control al armelor. Șeful delegației, Konstantin Gavrilov, a considerat decizia drept un act de cenzură, scrie publicația ”Vzgliad”.

”Care sunt motivele? Poziția alternativă a Rusiei în evaluarea actualei situații politice din Europa, prezentată la seminarul OSCE privind doctrinele militare? Blocarea conturilor oficiale, ce reflectă poziția oficială, principială a uneia sau a alteia dintre țările participante, este cenzură pe față”, a subliniat el.

”Vzgliad” precizează că, anterior, Twitter a blocat pagina personală a omului de afaceri și șefului companiei ”Concord”, Evgheni Prigojin, precum și contul umoristului Semion Slepakov.

De menționat că senatorii și deputații ruși, împreună cu Roskomnadzor, și-au exprimat intenția de a elabora un proiect de lege care să prevadă aplicarea unor ”amenzi semnificative” pentru companiile IT care blochează resursele de informare rusești.

Subiectul a fost abordat și de secretarul de presă al Președintelui rus, Dmitri Peskov, care a vorbit despre necesitatea unor mecanisme care să contracareze cenzura practicată de platformele străine de internet și că aceste mecanisme vor fi elaborate când va fi dezbătut, în Duma de Stat, și proiectul de lege corespunzător.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că trebuie dezvoltate propriile platforme de internet, ca răspuns la atitudinea străinilor față de mass-media rusești.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875213