Hot News
Twitter a blocat pagina delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea
14/02
Fiodor Lukianov: Relațiile Rusia-UE, în așteptarea unui nou capitol
14/02

Putin a povestit cum l-au folosit pe Navalnîi adversarii Rusiei

Președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu redactorii presei ruse/ Foto: russkievesti,ru

Adversarii Rusiei au profitat de situația de iritare și nemulțumire acumulată la oameni și, tocmai în acest moment, l-au folosit pe Aleksei Navalnîi pentru interesele lor, a declarat președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu redactorii presei ruse, ale cărei secvențe erau prezentate pe postul de televiziune ”Rossia 24”.

Șeful statului a menționat că oponenții Rusiei folosesc de multă vreme oameni ambițioși și însetați de putere, în scopuri proprii.

”De când e lumea, aceasta a existat; întotdeauna, în istoria noastră modernă, într-una mai îndepărtată, în timpul pregătirii și desfășurării Primului Război Mondial”, a remarcat șeful statului.

Putin a adăugat că nu vede nimic nou în această situație. ”Există multe ambiții, multă energie, dorința de a câștiga mai mulți bani, de a ajunge la putere… Și toate acestea sunt, pur și simplu, folosite în cel mai activ mod”, a spus el.

Președintele a reamintit cum, la sfârșitul anilor ’80, «submarinele, avioanele și rachetele noastre cu rază medie de acțiune” erau tăiate”, iar după distrugerea lor, proiectantul-șef s-a sinucis» (este vorba despre sinuciderea, în 1990, a fostului director al uzinei din Votkinsk, Vladimir Sadovnikov – n.r.). ”În cadrul discuțiilor generale despre reducerea tensiunilor din lume, sunt sigur că astfel de decizii vor fi cerute (de către adversarii Rusiei – n.r.) de la acești oameni”, a adăugat Putin.

Vorbind despre acțiunile de protest neautorizate (în plus, în condițiile de pandemie – n.r.), Putin a remarcat că situația cu Navalnîi ”este folosită tocmai acum, tocmai atunci când, în toate țările lumii, inclusiv la noi, la oameni, se acumulează iritarea și nemulțumirea, inclusiv față de condițiile în care trăiesc, față de nivelul veniturilor lor.”

Președintele a recunoscut că acum ”viața omului a devenit mai proastă”. ”Orice spui – pandemie sau ne-pandemie, adevărul este că viața e mai grea… Cine este de vină? Conducerea. Ei bine, aceasta este soarta conducerii, n-ai ce face în această privință… Și, bineînțeles, se încearcă să se folosească de acest lucru – și în Europa, și în alte țări, și în Statele Unite chiar. Forțele opuse profită de această situație. Și la noi se întreprind încercări de a se profita de situație. Și s-a profitat de ea! Bineînțeles, acesta este calculul”, a mai spus Președintele.

Acțiunile de protest neautorizate au avut loc la 23 ianuarie, în diferite orașe din Rusia și au continuat la 31 ianuarie, în ciuda numeroaselor avertismente din partea autorităților, inclusiv cele privitoare la pericolului de infecție cu virusul SARS Cov-2. În plus, acțiuni neautorizate s-au desfășurat la Moscova, la 2 februarie, în timpul și după ședința Instanței de judecată cu privire la cazul lui Aleksei Navalnîi.

La 2 februarie, Curtea Simonovski din Moscova a decis să anuleze pedeapsa cu suspendare a lui Navalnîi în cazul ”Yves Rocher” și să-o înlocuiască cu cea cu executare – 3 ani și jumătate de detenție într-o colonie cu regim general. Asupra acestui lucru a insistat FSIN (Serviciul Federal de Executare a Pedepselor – n.r.) – potrivit acestuia, Navalnîi a încălcat în mod repetat condițiile perioadei de probă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896291