Hot News
La nivel mondial: 45 de ani de la lansarea primului camion de serie, KamAZ
17/02
”Vektor” confirmă: Vaccinurile rusești, eficace împotriva tulpinii britanice
17/02

Premieră în Rusia: Averea celui mai bogat rus a atins 30 miliarde de dolari

Omul de afaceri, Vladimir Potanin/ Foto: RBK

Averea co-proprietarului grupului ”Nornikel”, Vladimir Potanin, a atins 30 de miliarde de dolari. Iar motivul este scumpirea acțiunilor companiei, informează publicația RBK.

Averea președintelui ”Nornikel”, Vladimir Potanin, a urcat la 30 miliarde de dolari, reiese din datele ratingului Forbes Real Time. Este un record pentru clasamentul rusesc al Forbes. 

Averea lui Potanin a crescut pe fondul scumpirii acțiunii ”Nornikel”, care, luni seară, a atins cotația de tranzacționare de 26.270 de ruble/titlu (în jur de 370 de euro). La 1 februarie, valoarea unei acțiuni a fost de 24.866 ruble, iar la 30 decembrie 2020, de 23.682 ruble. Grupul ”Nornikel” se află în orașul siberian Norilsk, dincolo de Cercul Polar.

În primii trei cei mai bogați ruși a intrat, potrivit versiunii Forbes și președintele consiliului director al ”Severstal”, Aleksei Mordașov. Conform datelor publicației, omul de afaceri și familia lui dețin 28,5 miliarde de dolari. Ultimul loc al podiumului i-a revenit președintelui consiliului director al combinatului NLMK din Lipețk, Vladimir Lisin, cu o avere de 26 miliarde de dolari.

RBK menționează că, săptămâna trecută, Potanin a alocat 500 milioane de ruble, bani proprii, pentru un laborator specializat în dezvoltarea materialelor ”inteligente” și care va fi condus de laureatul Premiului Nobel pentru fizică, Konstantin Novoselov. Laboratorul poate funcționa cu acești bani timp de cinci ani. Materialele ”inteligente”, de a căror dezvoltare se va ocupa, vor putea fi folosite pentru crearea unor senzori extrem de sensibili, dintr-o generație nouă și necesari pentru studierea creierului uman.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091