Hot News
Premieră în Rusia: Averea celui mai bogat rus a atins 30 miliarde de dolari
17/02
Grigori Iavlinski l-a criticat pe Navalnîi pentru ”populism și naționalism”
17/02

”Vektor” confirmă: Vaccinurile rusești, eficace împotriva tulpinii britanice

Testele au arătat eficiența vaccinurilor rusești împotriva tulpinii britanice a virusului SARS-CoV-2/ Foto: RIA Novosti

Specialiștii Centrului Științific de Virusologie și Biotehnologie ”Vektor” au confirmat eficacitatea vaccinurilor rusești ”Sputnik V” și ”EpiVakKorona” împotriva tulpinii britanice a virusului SARS-CoV-2, a anunțat biroul de presă al Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.).

Analiza eficacității vaccinurilor rusești împotriva noilor tulpini de virusuri ai Covid-19 a fost efectuată la sugestia președintelui Vladimir Putin, precizează cotidianul ”Kommersant”.

«Efectul de protecție a fost demonstrat în reacțiile de neutralizare cu utilizarea plasmei prelevate de la persoanele vaccinate cu ”Sputnik V” și ”EpiVakKorona” și care conțin anticorpi la virusul SARS-CoV-2”» a precizat Rospotrebnadzor.

Potrivit departamentului, plasma persoanelor vaccinate a neutralizat în mod eficient atât varianta britanică a coronavirusului, cât o versiune ce nu conține setul de mutații specifice tulpinii britanice.

La 15 februarie, președintele Putin a cerut efectuarea unor cercetări suplimentare asupra vaccinurilor și adăugarea modificărilor la dosarele de înregistrare până la data de 15 martie. De asemenea, guvernului i s-a cerut să asigure extinderea studiilor de descifrare a genomurilor agenților patogeni ai bolilor infecțioase ce circulă în Rusia și în lume.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000