Hot News
Propaganda britanică. MAE rus așteaptă reacția oficială a Londrei
21/02
Ucraina, amenințată de un mare partener comercial
22/02

Noua rachetă hipersonică ”Gremlin” va fi testată în 2023

Foto: RIA Novosti

Testele pentru noua rachetă hipersonică dirijată ”Gremlin” sunt programate pentru 2023, informează cotidianul ”Izvestia”, care citează graficul de îndeplinire a lucrărilor.

La reuniunea operativă de mobilizare din 9 februarie, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că sistemele hipersonice de mare precizie, cu diferite variante de staționare, vor fi folosite pentru consolidarea potențialului non-nuclear de descurajare al Rusiei. La o consfătuire anterioară, el a anunțat decizia Statului Major General de a lansa comenzi suplimentare pentru asemenea armament.

Conform graficului de îndeplinire a lucrărilor, racheta hipersonică dirijată (GZUR) ar trebui să intre în programul de stat pentru testare comună în 2023. Conform documentelor, lucrările de proiectare și experimentare (OKR) ”Gremlin” au început în noiembrie 2018. Atunci, Ministerul Apărării a semnat cu corporația ”Armament Tactic de Rachete” un contract pentru executarea unei comenzi (KTPB).

Ca parte integrantă a proiectului ”Gremlin”, în contracte este menționată dezvoltarea și testarea ”produsului 70” – denumire sub care este cunoscut motorul de rachetă ramjet, proiectat de TMKB ”Soiuz” pentru rachetele hipersonice. O asemenea construcție a fost inventată pentru cele mai rapide proiectile, a căror viteză o depășește de multe ori pe cea a sunetului.

Caracteristicile oficiale ale acestei viitoare rachete nu au fost comunicate. Se presupune că GZUR va avea o rază de acțiune de până la 1.500 km și o viteză hipersonică de 6 Mach. Sunt caracteristici enumerate, în 2013, de general-colonelul Aleksandr Zelin, pentru un proiectil aflat, la acea dată, în dezvoltare și neidentificat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898953