Hot News
”Biden a trecut cea mai importantă linie roșie în privința Rusiei”
22/02
Diplomații americani vor vaccinul ”Sputnik V”
23/02

Bundestag: Blocada alimentării Crimeii cu apă, o metodă medievală de asediere

Așa arată, astăzi, Canalul din Nordul Crimeii/ Foto. ok.ru

Blocada apei din Crimeea este o metodă medievală de asediu, iar în Bundestag trebuie ridicată problema încălcării dreptului internațional, a declarat deputatul german Waldemar Gerdt, din partea partidului ”Alternativa pentru Germania”, relatează ”Izvestia”.

”Să sistezi alimentarea cu apă a unui teritoriu este un fel de metodă medievală de asediu. Voi ridica această chestiune în Bundestag, astfel încât Comisia pentru drepturile omului să analizeze dacă nu este încălcat dreptul internațional, pe baza căruia se iau decizii de închidere a apei, mai ales de către Ucraina, unde Germania investește milioane în dezvoltarea proceselor democratice”, a declarat Gerdt, citat de agenția RIA Novosti.

El a arătat, de asemenea, că va depune o solicitare la Guvern, pentru o evaluare a eficienței investițiilor germane în dezvoltarea societății democratice în Ucraina. Potrivit spuselor sale, este surprinzător faptul că societatea occidentală, democratică și tolerantă, nu a comentat până acum blocada apei din regiunea Crimeea.

La 17 februarie, ”reprezentantul permanent al președintelui Ucrainei în Crimeea”, Anton Korinevici, a anunțat intenția Kievului de a construi un baraj pentru a înceta furnizarea de apă în republică. Drept răspuns, deputatul în Duma de Stat, Ruslan Balbek, a afirmat că barajul nu va influența viața locuitorilor din Peninsulă. Potrivit afirmațiilor sale, oficialul ucrainean nu a spus nimic senzațional.

La începutul lunii februarie, Duma de Stat a asigurat că problemele legate de alimentarea cu apă a Crimeii vor fi rezolvate în decurs de cinci ani, perioadă în care vor fi construite noi rezervoare și vor fi reconstruite cele deja existente.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875130