Hot News
Vaccin împotriva Covid-19 cu imunitate celulară. Când încep testele
03/03
CNN: Este timpul ca SUA să recunoască faptul că au dăruit multor naziști ”visul american”
03/03

Dmitri Polianski: ONU se rupe de realitate, analizând ”povestea despre agresiunea rusă” din Ucraina

Prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski/ Foto: AP

”Povestea despre agresiunea rusă” din Ucraina permite Kievului și partenerilor lui occidentali să evite discuția legată de responsabilii pentru conflictul civil din țară, a declarat adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, vorbind la ședința plenară a Adunării Generale a ONU pe tema situației din Ucraina, realatează TASS.

«Dacă mai au dreptate cei ce afirmă că ONU se rupe frecvent de realitate, ziua de astăzi este cel mai elocvent exemplu al unei asemenea ”rupturi”», a spus el. ”Iar pentru asta trebuie să le mulțumim colegilor noștri ucraineni care, de aproape șapte ani, călăresc și exploatează fără milă rolul de victime al așa-numitei agresiuni ruse”.

Polianski a adăugat că Ucraina și țările occidentale care o susțin au un interes reciproc evident în a ”continua să se creadă în povestea despre agresiunea rusă”, pentru că, în caz contrar, ar trebui să își recunoască responsabilitatea pentru evenimentele de pe Maidan, de la începutul anului 2014 și pentru incendiul de la Casa Sindicatelor din Odessa, și pentru declanșarea conflictului din Donbass. ”Mai devreme sau mai târziu, vor trebui să răspundă la aceste întrebări, dar și la altele”, a continuat el. ”Inclusiv – și înainte de toate – în fața cetățenilor Ucrainei. Noi înțelegem că este greu și neplăcut. Este mult mai simplu să-i induci pe toți în eroare”.

Diplomatul rus a arătat, de asemenea, că respectarea, de către Kiev, a Acordurilor de la Minsk este ”un mit frumos și convenabil pentru Occident, dar care nu are nici o legătură cu realitatea”, așa cum, de altfel, declară chiar oficialități ucrainene. ”Totul este destinat consumului intern din Ucraina”, a afirmat Polianski. ”La nivel internațional, toți declară, fără să clipească și cu susținerea colegilor noștri occidentali, că Ucraina îndeplinește Acordurile de la Minks și că nu le îndeplinește Rusia, care nici măcar nu este menționată în Acorduri. Dar asta nu deranjează pe nimeni”.

Conferința privind Donbassul

Polianski a anunțat că, în aprilie-mai, reprezentanții Donețkului și ai Luganskului intenționează să organizeze la Minsk o conferință științifico-practică privind îndeplinirea acordurilor de soluționare a situației din Donbass.

”Dimpotrivă, reprezentanții Donbassului sunt cei care depun eforturi pentru a progresa pe drumul reglementării pașnice a conflictului din estul acestei țări”, a arătat el. În special, în aprilie-mai, ei intenționează să organizeze la Minsk – bineînțeles, în cazul în care acest lucru va fi acceptat de gazdele ospitaliere din Belarus – o conferință științifico-practică pentru a analiza stadiul îndeplinirii Acordurilor de la Minsk”.

”Dacă va fi ignorată de autoritățile de la Kiev și de ocrotitorii lor – pentru că aceasta este prognoza ce decurge din analiza logicii comportamentului lor din ultimul timp – va fi încă o ocazie ratată pentru ca în Estul Ucrainei să se instituie pacea mult-așteptată”, a adăugat diplomatul.

Polianski a arătat că acțiunile Kievului i-au îndepărtat pentru totdeauna pe crimeeni de Ucraina, dar că Donețkul și Luganskul încă lasă ușa deschisă pentru o soluționare. El a sfătuit autoritățile ucrainene ”să înceteze cât mai repede posibil jocurile lor geopolitice și să treacă, în sfârșit, la îndeplinirea Acordurilor de la Minsk”, pentru ca și această ușă să nu se închidă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100