Hot News
Expert rus: Consecințele schimbărilor climatice pe Pământ
05/03
Un britanic a explicat de ce doar rușii au suflet
06/03

Arme chimice. Kosaciov: Occidentul încalcă interdicțiile, dar acuză Rusia

Senatorul Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite și Marea Britanie analizează noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru o presupusă utilizare de către Moscova a armei chimice, scrie senatorul rus Konstantin Kosaciova într-o postare de Facebook, citată de ”Rossiiskaia gazeta”. 

Având în vedere că la anglo-saxoni și în pretențiile lor față de alte țări cauza și efectul își schimbă adeseori locurile, sancțiunile reprezentând scopul primordial, acuzațiile fiind ”adaptate” la obiectivul dat, începe să se creioneze întregul plan al lungilor ani de propagandă, organizare și acțiuni provocatoare pe segmentul chimic. Aceste eforturi includ presiune totală asupra organelor de conducere ale Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OZHO) și acordarea de funcții politice suplimentare, formarea unor structuri pseudo-civice, de genul vestitelor ”Căști albe” ce furnizează fake-uri despre ”autorii” atacurilor chimice din Siria, masive campanii de presă împotriva anumitor țări cu acuzații de încălcare a Convenției privind Interzicerea Armelor Chimice. În sfârșit, incidente cu otrăvirea unor indivizi nu doar cu otrăvuri, ci cu presupuse arme chimice militare și neapărat cu o la fel de presupusă legătură a producției acestor substanțe de o anumită țară. Și iată apoteoza și principalul țel al acestei munci titanice: introducerea de sancțiuni și acuzații la adresa țării, declarată oficial inamic geopolitic, cu încălcarea unei importante convenții internaționale.

 Toată această amplă activitate destinată publicului are însă un serios defect: ea merge chiar împotriva acelei Convenții privind interdicția armelor chimice și cu încălcarea procedurilor foarte clar stipulate în privința formulării de revendicări și rezolvării chestiunilor controversate. Articolul IX al Convențeii prevede, în special, o procedură de depunere a solicitărior la Consiliul Executiv al OZHO ”pentru clarificarea oricărei situații ce ar putea fi considerată neclară sau care provoacă îngrijorare în privința unei posibile nerespectări a Convenției de către alte state participante”. Iar articolul XII presupune chiar posibilitatea introducerii de sancțiuni colecive ”în acele cazuri când, ca urmare a unei activități interzisă de Convenția în vigoare… ar putea fi grav afectat obiectul și scopul acestei Convenții”. 

Deci, de ce Statele Unite și Marea Britanie încalcă ele însele Convenția, ignorându-i prevederile și aplicând sancțiuni proprii, din moment ce sunt 100% convinse că Rusia ar folosi, se pare, substanțe otrăvitoare militare, chiar dacă Moscova și-a distrus de mult armele chimice sub controlul instanțelor internaționale, ba chiar cu asistența americanilor? 

Răspunsul este evident: orice investigație obiectivă ar face praf aceste ”highly likely” (foarte probabil, n.r.) și nu numai că ar dovedi absența oricărui temei pentru introducerea de sancțiuni internaționale, dar, ceea ce este și mai periculos, i-ar putea scoate la iveală pe adevărații organizatori ai incidentelor ”chimice” din ultimii ani, așa cum a fost scos la lumină renumitul ”Hollywood chimic” din Siria.

Așa că, pentru occidentali, ”țarina dovezilor” devine acuzația însăși: din moment ce am introdus sancțiuni, înseamnă că acea țară este cu siguranță vinovată. Iar cel care nu este de acord va primi el însuși sancțiuni. ”Ordinea mondială liberală” în acțiune.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082