Hot News
Zaharova a acuzat Europa de joc politic în jurul vaccinurilor
07/03
Lui Zelenski i s-a prezis soarta lui Ceaușescu
07/03

Lupta împotriva COVID-19. Putin a decorat peste 200 de medici

Foto: news.myseldon.com

Peste 200 de lucrători din sistemul de sănătate al Rusiei au fost distinși cu Ordinul Pirogov și cu Medalia Luka Crîmski. Alți trei au primit titlul de Lucrător emerit în sănătate. Putin a oferit, de asemenea, Diplome de onoare și recunoștință Președintelui, relatează publicația RBK. 

Președintele Vladimir Putin a oferit distincții lucrătorilor din sănătate pentru contribuția lor la lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Decretul de rigoare a fost publicat pe site-ul informațiilor legale.

Peste 200 de medici au fost distinși cu Ordinul Prirogov și cu Medalia Luka Crîmski. Printre ei s-au numărat angajați ai Centrelor regionale de Igienă și Epidemiologie, lucrători ai Institutelor de cercetare științifică și ai direcțiilor regionale ale Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.). 

Alți trei medici au primit titlul de Lucrător emerit al sistemului de sănătate al Rusiei. Este vorba de angajații Centrului de Igienă și Epidemiologie din Regiunea Zabaikalie, Janna Gherasimova, Olga Grediușko și Galina Cernîh.

Ordinul Pirogov/ Foto: dgkb-9.ru

Printr-un alt decret, Putin le-a acordat medicilor Diploma de onoare a Președintelui pentru profesionalism în lupta împotriva COVID-19, exprimându-și, totodată, recunoștința. Distincții au primit zeci de medici, paramedici și asistenți medicali.

Putin a instituit Ordinul Pirogov și Medalia Luka Crîmski (Luca al Crimeii – n.r.) în iunie 2020. Ambele distincții au fost numite în onoarea unor medici de renume, a căror viață a avut legătură cu apărarea Crimeii.

Nikolai Pirogov este fondatorul chirurgiei militare de front, a participa la Războiul din Crimeea și la războiul ruso-turc din 1877-1878. Arhiepiscopul de Simferopol de Crimeea Luca (cunoscut ca Sfântul Luka Crîmski, pe numele lui adevărat Valentin Feliksovici Voino-Iasenețki, n.r.) a fost chirurg rus și sovietic. Aceste distincții se acordă medicilor ruși și străini, voluntarilor pentru servicii aduse în lupta împotriva epidemiilor, pentru dezvoltarea de metode de tratament a afecțiunilor și pentru dezvoltarea de medicamente, pentru contribuția la organizarea asistenței medicale și pentru salvarea vieților pacienților.

 De la izbucnirea pandemiei, Putin a oferit în câteva rânduri medalii lucrătorilor din sănătate. Printre cei cărora le-a fost decernat Ordinul Pirogov se numără șeful Agenției Federale pentru Medicină și Biologie (FMBA), Veronika Skvorțova. Medicul șef al spitalului din Kommunarka, Denis Skvorțov, a primit titlul de Erou al Muncii.

 

1 Comment

  1. Foarte frumos, din partea președintelui rus! În fond, recunoașterea meritelor unor specialiști adevărați, care au produs unul dintre cele mai performante vaccinuri din lume până la această dată, reprezintă diferența clară dintre un adevărat lider și un șef de stat. Putin demonstrează capacități incontestabile de lider, cu atât mai mult cu cât sancțiunile americane au vizat tocmai pe acești oameni de știință și specialiști care au lucrat neobosit la dezvoltarea Sputnik V. Felicitări! Rușii argumentează prin exemple concrete, materializate inclusiv prin existența acestui produs, că sunt excepțional pregătiți și mult mai capabili decât omologii lor occidentali. Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875140