Hot News
Pentru prima dată, Rusia a traversat o criză mai bine decât restul lumii
06/03
Zaharova a acuzat Europa de joc politic în jurul vaccinurilor
07/03

”Ursul de Aur” acordat unui film românesc al regizorului Radu Jude

Foto: AFP

Filmul ”Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, al regizorului român Radu Jude , a fost distins cu ”Ursul de Aur”, cea mai înaltă distincție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, a anunțat RIA Novosti. Succesul cineastului din România nu a trecut neobservat de presa din Rusia, care a acordat spații largi subiectului.

De exemplu, în materialul său, RIA Novosti precizează, printre altele, că filmul prezintă povestea unei profesoare al cărei videoclip intim ajunge pe internet. Desigur, videoclipul este găsit de elevi, astfel că părinții cer înlăturarea cadrului didactic. Într-o nota satirică, Radu Jude abordează tema dublelor standarde și a ipocriziei.

Pentru Jude, este al doilea premiu din carieră câștigat la Festivalul de Film de la Berlin. În 2015, el a primit ”Ursul de argint” pentru filmul ”Aferim!”. Noul premiu este cel mai frumos cadou pentru ziua de naștere a regizorului, care va împlini 44 de ani la sfârșitul lunii martie.

La cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin au fost înscrise, în programul de concurs, 15 lungmetraje din 16 țări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081