Hot News
UE vrea să includă în pașapoartele Covid vaccinurile rusesc și chinezesc
11/03
Kremlinul, despre decizia de a încetini Twitter
11/03

O navă sub pavilionul Insulelor Comore, cu 13 marinari la bord, a naufragiat în largul coastelor României

Nava naufragiată Volgo Balt 179/ Foto: TASS

Nava de marfă solidă Volgo Balt 179 s-a răsturnat în largul coastelor României. Zece marinari de la bord au fost salvați, doi au murit, iar unul este dat dispărut, a informat Compania GSP Falcon, a cărei navă a primit un semnal de primejdie de la nava naufragiată, a transmis RIA Novosti.

Compania a menționat că semnalul de primejdie a fost primit la 04:40 dimineață (ora locală).

”Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteorologice extrem de dificile. 10 persoane au fost salvate și se află în siguranță la bordul GSP Falcon; două persoane au murit, iar căutările pentru cea de-a treia persoană continuă”, a relatat serviciul de presă al companiei.

Potrivit filialei Registrului maritim rus din Constanța, nava Volgo Balt 179 a navigat sub pavilionul Insulelor Comore, nu al Federației Ruse, după cum au raportat anterior o serie de agenții de presă românești și rusești, transmite, pe pagina sa de pe Facebook, Consulatul General al Federației Ruse din Constanța.

Conform informațiilor preliminare, condițiile meteorologice ar fi putut provoca naufragiul. Echipajul, după ce a trimis un semnal de primejdie, a anunțat că intenționează să părăsească nava. Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) și Poliția de Frontieră Română s-au alăturat operațiunii de salvare.

Potrivit ARSVOM, nava răsturnată în Marea Neagră a fost remorcată și, până în seara acestei zile, va fi adusă în portul Constanța. Din cauza vremii nefavorabile de pe mare, operațiunea de salvare este îngreunată.

Conform datelor preliminare, toți membrii echipajului sunt cetățeni ai Ucrainei, dar, pentru ora locală 10:45, nu au existat informații mai exacte privind cetățenia marinarilor de la bord.

 

 

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Romania le spun si la Moldoveni tot rusi așa si Ucraineni de la bordul barjei ce transporta cărbune le spune că sunt rusi;Tot ce se intimpla in lume rau rusi sunt de vina;echipajul era ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875043