Hot News
Putin: Unii încearcă să facă rău Rusiei ”doar pentru că ea există”
12/03
NATO i-a pregătit pe militarii ucraineni pentru lupte de stradă
12/03

O famile din Germania a venit în Rusia doar pentru vaccinul ”Sputnik V”

Foto: Izvestia

Un german a venit în Rusia, împreuna cu familia, special pentru a se vaccina împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc ”Sputnik V”, a relatat publicația germană Focus, preluată de Izvestia.

Germanul Stefan Heilemann, agent de asigurări, nu a mai așteptat ca vaccinarea să devină accesibilă în țara lui, pentru majoritatea populației. În prezent, în Germania sunt vaccinați bătrânii și personalul medical.

După cum a povestit Heilemann, prietenul lui a decedat din cauza coronavirusului, moartea lui determinându-l să ia decizia că trebuie să se vaccineze rapid. A căutat informații despre vaccinuri, le-a studiat și a hotărât să plece la Moscova pentru vaccin.

«Prefer vaccinurile vectoriale, iar preparatele pe baza tehnologiei cu utilizarea ARM messanger (ARNm) nu îmi convin. De aceea, am decis în favoarea ”Sputnik V”», a relatat el.

Heilemann a povestit, de asemenea, impresiile lui legate de situația din Rusia, declarând că viața aici este cu mult mai plăcută decât în Germania, deoarece în țara lui există carantină generală, în timp ce la Moscova magazinele și muzeele sunt deschise, precum și instituțiile de învățământ.

Până în prezent, aproximativ 6,4% din populația Germaniei a primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar puțin peste 3,1% s-au vaccinat complet, notează Focus. În opinia președintelui Institutului Robert Koch, profesorul Lothar Wheler, în Germania începe al treilea val al pandemiei și trebuie accelerat ritmul vaccinării.

Gazeta.ru amintește că, la 10 martie, șeful Comisiei permanente pentru vaccinare (STIKO) de pe lângă Institutul Koch, Thomas Mertens, a lăudat vaccinul ”Sputnik V”, exprimându-și speranță că preparatul va fi curând înregistrat în Uniunea Europeană.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048