Hot News
Kremlin. Articolul din FT, ”exerciții pe temele Rusiei”
13/03
Zaharova: Giganții IT americani au ”luat-o razna”
14/03

Ce se va alege: batjocorirea istoriei sau bunul simț? MAE al Rusiei, despre Parcul Tolbuhin din București

Foto: Presa de Turism

Ambasada Federației Ruse în România publică pe pagina sa de Facebook un comentariu al reprezentantului oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, privind inițiativa de a redenumi Parcul Tolbuhin din București (briefingul din 12 martie 2021). Vă prezentăm textul comentariului: 

Am fost șocați de cererea Consiliului Municipal al unui sector din București de a redenumi Parcul numit în cinstea mareșalului Fiodor Tolbuhin, din centrul orașului, sub pretextul că comandantul sovietic ar fi participat la ”schimbarea sistemului de guvernământ” în România. Apropo, nu este prima dată când se încearcă să i se scoată numele de pe harta Capitalei. Vă reamintesc – în 2017, asemenea planuri au eșuat.

Comandantul Celui de-al 3-lea Front Ucrainean, mareșalul Fiodor Tolbuhin/ Foto de arhivă

Ar trebui reamintit, de asemenea, că, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, comandantul nostru remarcabil a condus operațiunile de alungare a trupelor hitleriste de pe teritoriul României, iar în mai 1947, Regele României l-a decorat cu Ordinul Mihai Viteazul ”pentru serviciile excepționale aduse țării, în acțiunea de eliberare de sub jugul fascismului german”.

Este vorbă, evident, de un alt exemplu de revizionism, de o încercare lipsită de principii, întreprinsă de autorii inițiativei, pentru a-și spori importanța prin luarea unei atitudini antirusești, rusofobe, o astfel de abordare fiind, din păcate, populară în anumite cercuri.

Nu trebuie să uităm, însă, că batjocorirea istoriei și a memoriei eroilor adevărați, care au luptat împotriva nazismului, este o activitate defectuoasă din punct de vedere moral și nedemnă. Aceste trucuri ieftine par deosebit de josnice în anul comemorării a 80 de ani de la atacul Germaniei naziste și aliaților săi asupra Uniunii Sovietice.

Am dori să sperăm că autoritățile de la București, de această dată, își vor demonstra bunul simț și nu vor fi conduse de provocatori. Totuși, în domeniul activității comemorative de cinstire a ostașilor căzuți noi și colegii noștri români avem multe interese și sarcini interconectate.

Russian Foreign Ministry – МИД России

Consulate General of the Russian Federation in Constanţa

Casa Rusă din București – Русский дом в Румынии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Mda, din nefericire, bun simț NU veți găsi în cadrul administrației din România! Ați procedat corect pentru că ați atras atenția, în fond Ambasada Federației Ruse și-a făcut datoria, dar este o modă, un trend mondial să se falsifice istoria celui De-al Doilea Război Mondial în vederea acordării unei importanțe mai mari, în eradicarea nazismului, americanilor și britanicilor, adică tocmai acelor națiuni care l-au susținut pe Hitler și ascensiunea doctrinei fascismului german. Ca întotdeauna însă, istoria este scrisă de învingători și indiferent dacă le place sau nu occidentalilor și guvernanților români, rușii au plătit prețul suprem pentru stârpirea celei mai crunte și mai odioase plăgi cu care s-a confruntat omenirea. Se dorește perpetuarea rusofobiei și minimalizării însemnătății Rusiei, iar obedienții și trădătorii noștri acceptă condițiile/ordinele impuse de stăpâni fără a protesta. În plus, sunt convinsă că Ambasada Rusiei la București știe clar și fără urme de-ndoială, că România este condusă cu aroganță și nesimțire de semianalfabeți, care nu sunt în stare să demonstreze măcar că sunt absolvenți ai vreunei facultăți, darămite să mai cunoască cine a fost mareșalul Tolbuhin și care i-a fost rolul în timpul conflagrației mondiale! Nu toată populația țării acesteia e nerecunoscătoare și rusofobă, iar voturile prin care ipochimenii s-au cocoțat la conducere, cu siguranță, nu mai reprezintă de multă vreme voința populară ci pe aceea a serviciilor de informații total străine de sufletul și conștiința națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155