Hot News
Putin: Anul 2020, cel mai greu pentru economie după al Doilea Război Mondial
12/03
Rusia-SUA: Diplomația climatică se întoarce
13/03

Pușkov, despre strategia administrației Biden în privința Rusiei

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Administrația președintelui Statelor Unite, Joe Biden, ar putea alege tactica ”asedierii prelungite” a Rusiei, cu evitarea unor pași radicali și riscanți în privința Moscovei, este de părere senatorul Aleksei Pușkov, scrie Rossiiskaia gazeta.

Comentând, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, absența unor evidente acțiuni anti-ruse din partea Washingtonului, politicianul a estimat că, poate, SUA au luat, ”în mod conștient o pauză”, deoarece echipa lui Biden a înțeles că potențialul de ostilitate la adresa Moscovei a fost mobilizat aproape în totalitate de către precedenta administrație – atât pe linia relațiilor bilaterale, cât și pe linia NATO.

Vorbind despre răul pe care administrația Biden l-ar putea face Rusiei, Pușkov a evocat fie introducerea ”sancțiunilor din iad” (împingerea Ucrainei spre un nou conflict în Donbass), fie creșterea contingentului militar în țările NATO care au graniță cu Rusia.

Aceste măsuri, însă, prezintă anumite riscuri, subliniază senatorul. Prin urmare, rămâne doar intensificara prezenței militare la granițele cu Rusia și în Marea Neagră, ceea ce nu este decât o continuare a liniei promovate de fostul președinte Donald Trump.

”Din aceste motive, duritatea lui Biden în privința Rusiei are, deocamdată, un caracter preponderent retoric”, consideră Pușkov. Vor exista acțiuni anti-ruse, dar obiectivul lor va fi, mai degrabă, o lungă asediere a țării noastre decât un set de pași capabili să aducă situația în pragul unui conflict armat, a concluzionat senatorul rus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098