Hot News
Putin: Hersones are o importanță sacră pentru Rusia
18/03
Vaccinul AstraZeneca. Ghințburg, despre posibilele cauze ale apariției trombozelor
19/03

Drept răspuns la declarațiile halucinante ale lui Biden, Putin l-a învitat la o discuție online în direct

Președintele Vladimir Putin, în cadrul programul TV "Moscova. Kremlin. Putin". 18 martie 2021/ Foto: RIA Novosti

Comentariul lui Vladimir Putin pentru programul TV „Moscova. Kremlin. Putin”, 18 martie 2021

Pavel Zarubin: – Ați reacționat, deja, astăzi la o declarație extrem de specifică a președintelui american Joe Biden. Aș dori să întreb un lucru mai concret. După ce vi s-au adresat astfel de formulări, de către J. Biden, sunteți gata să continuați să lucrați cu el?

Vladimir Putin: – Am spus deja că oferim aprecieri diferite și am spus de ce. Pentru că, atunci când studiem pe cineva (sau credem că studiem), avem impresia că privim obiectul studiului nostru printr-o lupă. Sau cel puțin prin sticlă transparentă. În realitate, ca regulă, ne uităm în oglindă. Pentru ca noi să nu ne înțepăm prin vorbe, în lipsă, trebuie să continuăm relația. Mai mult, iată la ce m-am gândit acum.

Ultima dată, inițiativa conversației telefonice a venit de la președintele J. Biden. Aș dori să-l invit pe președintele J. Biden să continuăm discuțiile noastre, dar cu condiția să facem acest lucru, practic, în direct – așa cum se spune,  online, dar fără nicio întârziere; direct, într-o discuție deschisă. Mi se pare că ar fi interesant atât pentru poporul din Rusia, cât și pentru poporul din Statele Unite, precum și pentru multe alte țări. Am în vedere că noi, cele mai mari puteri nucleare, avem o responsabilitate deosebită pentru securitatea strategică de pe planetă. Am putea vorbi despre relațiile bilaterale, despre această stabilitate strategică și despre soluționarea conflictelor regionale, există multe subiecte – nu le voi enumera. Și despre alte probleme cu care se confruntă umanitatea astăzi. Am în vedere inclusiv lupta împotriva pandemiei. După cum se știe, situația din Statele Unite nu este ușoară; acolo sunt, încă, departe de a rezolva aceste probleme. Avansarea noastră este mai sigură. Avem ce să vorbim, ce să ne împărtășim. Dar o voi repeta din nou. Cu condiția să fie o conversație onestă, în direct.

Pavel Zarubin: – În orice moment, după cum spune partea americană?

Vladimir Putin: – Nu aș amâna aceasta pentru o perioadă nedeterminată. În weekend, vreau să merg în Taiga, să mă odihnesc puțin. Dar așa, ar putea fi fie mâine, fie, să zicem, luni. Vă rog, suntem gata oricând este convenabil pentru partea americană. Chiar acum, după discuția noastră, voi da o însărcinare corespunzătoare Ministerului de Externe.

Răspuns la acuzații. Putin i-a urat sănătate lui Joe Biden

Anterior, în aceeși zi președintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns la acuzațiile liderului american, Joe Biden, de ingerință în alegerile americane din Statele Unite, urându-i sănătate și amintindu-i cum se tachinează copiii, relatează cotidianul Izvestia.

„În ceea ce privește declarația colegului meu american, într-adevăr, așa cum a spus și el, ne cunoaștem personal. Ce i-aș răspunde? I-aș spune: să fiți sănătos! Îi urez sănătate”, a spus șeful statului, adăugând că nu e urmă de ironie în cuvintele lui. 

De asemenea, el a amintit cum se tachinează copiii: ”Cine spune, ăla este!” 

”Dacă este să vorbim mai pe larg pe această temă, iată ce aș vrea să spun. În istoria fiecărui popor, a fiecărui stat există multe evenimente foarte dificile, dramatie și sângeroase. Dar când evaluăm alți oameni sau când evaluăm alte state, alte popoare, noi întotdeauna parcă ne-am privi în oglindă. Și noi mereu ne vedem pe noi înșine”, a subliniat Putin la o întâlnire, online, cu reprezentanți ai opiniei publice din Crimeea și Sevastopol.

El a mai subliniat că în establishment-ul american există oameni decenți și onești, iar Federația Rusă, în cooperare cu Statele Unite, va lucra cu ei, dar în condițiile pe care le consideră benefice pentru ea.

Miercuri, într-un interviu acordat unui post de televiziune, Joe Biden a declarat că Rusia trebuie să ”plătească prețul” pentru ”ingerința” sa în alegerile din SUA. Biden a spus că, anterior, a avut o ”lungă discuție” cu Putin și a afirmat că ”îl cunoaște destul de bine”. În același timp, el l-ar fi avertizat pe liderul rus în legătură cu un eventual răspuns.

La Moscova aceste declarații ale liderului american au stârnit o reacție revoltătoare. De exemplu, Kremlinul și-a exprimat regretul că „materialele de calitate scăzută” sunt motivul pentru a introduce noi restricții. Așa cum a spus secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, acest lucru va afecta „relațiile ruso-americane deja aflate în dificultate”. 

În Consiliul Federației, Camera Superioară a Parlamentului Rus, declarația lui Biden despre Putin a fost catalogate drept ”un triumf al marasmului politic”, scrie Lenta.ru.

Declarația lui Biden a venit la o zi după ce biroul Directorului de Informații Naționale al SUA a acuzat Moscova de amestec în alegerile prezidențiale din 2020. Iar asta în condițiile în care, subliniază Izvestia, Departamentul de Justiție al SUA, mininisterul securității interne, Biroul Federal de Investigații și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură nu au găsit dovezi ale influenței unor state străine asupra rezultatelor alegerilor prezidențiale.

4 Comments

  1. Plescan Cornelia Doina spune:

    Consider că pacea si rezolvarea tuturor conflictelor pe cale diplomatică si nu invazionista sau războinică este singura soluție pentru ca omenirea sa se dezvolte armonios si sa si rezolve toate problemele si asa destul de anevoioase si ar trebui să canalizam toate eforturile în acest sens si poate atunci si Dumnezeu ne va întinde mina lui !

  2. Hotima Vasile spune:

    Da îl susțin pe Vladimir Putin este cel mai patriot președinte după planeta. Este și cu frica de Dumnezeu. Și eu cred ca Dumnezeu ii da. Întelepciune ce sa facă. Și ce sa vorbească . Un om deosebit de Biden. Nu am nici o recomandare bună. Nu știu ce cauta în fruntea poporului american . El e pus de oculta mondiala nu de populație…. Vladimir eu te susțin în continuare. Mult succes

  3. Oameni buni, nu mai încercați să faceți apel la Washington și la marionetele sale NATO! Dacă președintele Putin încearcă să demonstreze că faptele sunt relevante în fața unui adversar, nu face altceva decât să fie percepută intenția sa de către SUA ca un semn de mare slăbiciune. Confirmarea unui adevăr, oricare ar fi el, NU contează pentru americani! Russiagate v-a dovedit acest aspect! Formați un pact explicit de apărare reciprocă cu China, cu Iranul și cu talibanii. Cea mai bună modalitate de a ține terorismul islamic în afara Federației Ruse este să-i întoarceți pe toți ăștia împotriva Washingtonului. Învingeți SUA cu propriul lor joc! NU mai permiteți Israelului și Washingtonului să atace teritoriul sirian! Până nu le demonstrați forța Rusiei, nu vei fi luați în serios! Cu diplomații suave precum margaretele, cu vorbe blânde și cu realități de bun-simț n-or să vă ia în considerare. Cu cât nu sunteți luați în serios, cu atât crește probabilitatea ca amenințările împotriva Rusiei să sporească în intensitate până la izbucnirea unui război nuclear. Nici un președinte american nu a îndrăznit să vorbească despre un lider sovietic în astfel de termeni! Iar acum după destrămarea URSS-ului, liderul de la Kremlin a ajuns să fie portretizat drept noul Hitler și considerat criminal.
    Intenția americană este de a-și păstra hegemonia mondială și de-a ajunge să exploateze resursele pe care le aveți, iar dacă Rusia nu-i va întoarce spatele Americii decadente, corupte și muribunde și nu-și va proteja în mod decisiv interesele, Doctrina Wolfowitz va fi aplicată cu succes asupra națiunii ruse. Federația Rusă n-are prieteni în lumea occidentală, asta-i clar! Găsiți-i în altă parte, altfel pacea lumii este în joc!

  4. Basarabeanu spune:

    A avut dreptate Putin ca Biden are nevoie de sănătate Biden a căzut pe scara avionului air force one saracutul bătrînel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875009