Hot News
Putin: Aniversarea reunificării Crimeii cu Rusia este o sărbătoare pentru întreaga țară
18/03
Drept răspuns la declarațiile halucinante ale lui Biden, Putin l-a învitat la o discuție online în direct
18/03

Putin: Hersones are o importanță sacră pentru Rusia

Hersones (Korsun), Crimeea. Locul creștinării marelui cneaz Vladimir, în anul 988/ Foto: TASS

Crimeea, Sevastopolul și Hersones au o semnificație sacră pentru Rusia. Tocmai acolo au fost creștinați marele cneaz Vladimir și oștirea lui (în anul 988 – n.r.). Aceste locuri au devenit leagănul identității spirituale rusești, a spus Vladimir Putin la o întâlnire, în regim online, cu crimeenii, de Ziua Reunificării Crimeii cu Rusia care se sărbătorește astăzi, la 18 martie.

Prin urmare, dezvoltarea Hersonesului va continua: în oraș, vor apărea un complex muzeal și cel educațional, transmite canalului TV „Rossia 24”.

În plus, Vladimir Putin a menționat că este gata să ia în considerare problema creării, la Hersones, a unei filiale a taberei de copii ”Artek”, sub numele Korsun (vechea denumire a Hersonesului – n.r.).

„Trebuie doar să înțelegem unde să o facem în mod concret, astfel încât să nu intre în conflict cu dezvoltarea acestui loc ca loc al nașterii spiritualității noastre, un centru arheologic și istoric”, a adăugat șeful statului.

Crimeea a revenit în Federația Rusă la 18 martie 2014. În cadrul unui referendum, aproape 100% dintre locuitorii au votat pentru reunificarea cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087