Hot News
Nemții, fascinați de ”capodopera diplomatică a lui Putin”
22/03
”Trebuie să fim pregătiți să acționăm singuri”: Germania și Italia, despre vaccinul ”Sputnik V”
22/03

Lavrov: Trebuie să renunțăm la sistemele de plăți controlate de Occident

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse/ Foto: RIA Novosti

Riscurile generate de sancțiuile impuse de Statele Unite trebuie reduse prin trecerea la operațiuni financiare în valute naționale sau în cele alternative la dolarul american, prin evitarea folosirii sistemelor de plăți controlate de Occident, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat mass-media chineze și citat de RIA Novosti.

”Trebuie să reducem riscurile generate de sancțiuni prin întărirea independenței noastre tehnologice, prin trecerea la decontări în valute naționale și mondiale alternative la dolar. Trebuie să evităm sistemele de plăți internaționale controlate de Occident”, a spus Lavrov în respectivul interviu, al cărui text este publicat pe site-ul oficial al MAE Rus.

El a subliniat că Rusia și China trebuie să-și întărească independența.

”Vedeți cum Statele Unite declară drept misiunea lor limitarea, pentru Federația Rusă și Republica Populară Chineză, a posibilităților de dezvoltare tehnologică”, a adăugat ministrul.

Șeful MAE a explicat că viața le obligă pe cele două state să-și traseze linia de dezvoltare economică și socială astfel încât să nu depindă de ”capriciile partenerilor occidentali”.

«Ei își promovează agenda ideologizată menită să le mențină dominația prin descurajarea dezvoltării altor țări. Această politică vine în contradicție cu tendința obiectivă și, așa cum se obișnuiește să se spună, se află ”pe partea greșită a istoriei”», a continuat șeful diplomației ruse.

În încheiere, Serghei Lavrov și-a exprimat convingerea că procesul istoric ”oricum, își va spune cuvântul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875171